2022 Honda Civic ailesi yenilenmeye devam ediyor. Sedan modeli ve HB modelini gördük ama ailede beklediğimiz seriler de var. Bunlardan birisi de 2022 Honda Civic Si modeli olacak. Markanın bir sonraki adımı gibi gözüken yeni araç için çok önemli gelişmeler de yaşanmaya başladı.

Yarın tanıtılması beklenen araç için yeni bir görsel paylaşıldı. Paylaşılan bu görselle beraber açıkçası serinin tasarımına ilişkin bazı ipuçlarını da aldık. Hadi o ipuçlarına ve beklentilerimize bakalım.

2022 Honda Civic Si Nasıl Bir Tasarım Yapısıyla Gelecek?

Paylaşılan görselde, aracın arka kısmının yarısı gözüküyor diyebiliriz. Gözüken kısımda turuncu göz alıcı bir renk dikkat çekerken, Si logosunun da hemen yanda stop lambalarının üzerinde yer aldığını anlıyoruz.

Karartılmış olan arka stop lambaları ve hemen üzerinde siyah bir spoyler kısmı göze çarpıyor. Bunun dışında alt bölümde krom parlak bir egzoz borusu yer aldığını görüyoruz. Muhtemelen aynı egzoz borusu diğer yanda da yer alacak.

Krom kısmın hemen üzerinde ise siyah parlak bir şerit bulunacağını görmekteyiz. Yani tampon bölümü biraz zenginleştirilmiş diyebiliriz.

Bu detayların dışında 2022 Honda Civic Si serisinde teknik anlamda nelerin değişeceği konusunda ise ek bir bilgi bulamadık. Beklenti yine 1.5 litrelik turbo sıralı 4 silindir motorun kullanılacağı yönünde.

205 beygir güç ve 260 Nm tork değeri bulunan motorla beraber manuel şanzıman seçeneğinin de olması beklentiler arasında.

Neyse ki bu detayları öğrenmek adına çok fazla beklemeyeceğiz. Aracın saatler sonra tanıtıma çıkması bekleniyor. Bu süreç içerisinde de ek paylaşımlar gelebilir. Fiyat dahil bilgileri yakında alacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version