2022 Honda Civic ailesinin en yeni modeli 2022 Honda Civic Si oldu. Dün yapılan resmi görsel paylaşımından sonra bu kez aracın tanıtımı yapıldı. Resmi tanıtımın yapılmasından sonra yeni model için motor dahil olmak üzere her detay için bilgi paylaşımları da peşi sıra geldi. Nasıl bir araçla karşılaşacağımızı daha iyi gördüğümüz model için son bilgilere ve detaylara geçelim.

2022 Honda Civic Si Özellikleri ve Tasarımı

Yeni aracın tasarımı bir hayli dikkat çekici. Temel 2022 Honda Civic modelinin üzerinden yükselen tasarım detaylarında, özellikle arka kısımda kullanılan spoyler detayları karşımıza çıkıyor. Aracın üst kısmında kullanılan köpek balığı anten detayı da yine seriyi biraz daha agresif gösteren kısımlar arasında gösterilebilir.

Bu detayları bir kenara bıraktığımız zaman, ön kısımda çok büyük değişimler olmadığını anlıyoruz. Yine temel modelin üzerinden ilerleyen bir sistem sunulmuş.

İç kısımda ise yeni spor koltuklar direkt olarak dikkat çekmekte. Spor koltukların yanında kırmızı dikiş ve ön konsoldaki kırmızı şerit detayları da bir hayli dikkat çekiyor.

Serinin ana modelde olduğu gibi 7 inçlik dijital göstergesi ve merkezde yer alan 9 inçlik multimedya ekranı da korunmakta. Multimedya ekranında Android Auto desteği ve Apple CarPlay desteğinin de bulunduğu açıklandı.

Bunun dışında serinin 12 hoparlörün bulunduğu bir ses sistemi desteği olduğu da duyuruldu. Yani sadece performans açısından değil, iç sistemler açısından da iddialı bir araç geldi.

Tüm bu özellikleriyle beraber 2022 Honda Civic Si modelinin motor kısmında ise çok bir değişime gidilmedi. Yine 1.5 litre motoruyla gelen araç, 202 beygir güç ve 260 Nm tork değerine sahip. Bu kez revize edilmiş 6 ileri manuel şanzıman kullanılıyor. Şanzımanın daha iyi olduğu ve performansı arttıracağı da söylendi. Ama bunun için de sürüş testlerini bekleyeceğiz.

Yeni araç için özellikler şu an için böyle. Serinin fiyat bilgilerinin ise yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version