2022 Honda Civic, bu yıl en çok tartışılan otomobiller arasında yer aldı. Prototip model tanıtılmasının hemen ardından yeni nesil için tartışmalar başladı. Prototip olarak gelen model sonunda resmi olarak tanıtıldı. Resmi tanıtımın yapılması, merak ettiğimiz her bilginin ortaya çıkmasını sağladı.

Uzatmayacağım ve direkt olarak 2022 Civic özellikleri, tasarımı gibi detaylara geçeceğim.

2022 Honda Civic Özellikleri ve Tasarımı

Aracın tasarımında beklediğimiz değişiklikler yapılmış. Bir kere artık araç daha uzun. Aracın uzunluğu 33 mm arttırılmış. Bunun yanında aks mesafesi de 35 mm artırılmış ve arka koltuklarda oturan yolcuların daha rahat etmesi sağlanmış. Diz mesafesi daha geniş tutulmuş.

Ayrıca kaput kısmı da biraz daha uzun tutulmuş. Bunun için A sütunlarının da yeri değiştirilmiş. Böylece araç hem daha uzun bir kaputa kavuşmuş hem de aracın sürücü görüş açıları daha iyi hale getirilmiş.

2022 Honda Civic sadece görünüşte değişiklikler sunmuyor. Ayrıca malzeme kalitesi açısından da daha güçlü bir araç. Alüminyum ve çelik kullanılan kasa eski modellere göre 45 kg kadar ağırlaştırılmış ama artık çok çok daha dayanıklı.

Dış kasa güçlendirildiği gibi iç kısımda da daha gelişmiş bir sistemle beraber 10 adet hava yastığına yer verilmiş. Dış tasarımı bırakıp iç tasarıma geçelim.

Parça kalitesinin arttırıldığı söylenen iç tasarımda dijital gösterge alanı gelmiş ve konsolun tam orta kısmında dışarıda duran bir tablet var. Bunun dışında genel olarak sade bir tasarım kullanılmış.

Standart olarak konsol kısmındaki ekranın boyutu 7 inç seçilmiş. Bu seçim pakete göre 9 inç seviyesine kadar çıkıyor. Sürücü kısmındaki dijital gösterge ise 10.2 inç olarak değiştirilmiş. Bu her pakette sahip olan değer.

Tam boy ızgara yapısında havalandırmalar, Apple CarPlay ve Android Auro destekli multimedya sistemi, kablosuz şarj ünitesi gibi artılar ile iç mekan şık ve sade.

2022 Honda Civic Teknik Özellikleri

Yeni modelin sadece tasarımı güncellenmedi. Teknolojileri de güncellendi. Bir kere söz konusu seride yeni bir sonar sistemi var. 8 sonar sensör ile çalışan sistem, aracın yavaşlaması ve park durumunda aktif fren kontrolü yapılmasını sağlıyor.

Buna ek olarak yeni nesle taşınmış olan Honda Sensing sistemi, trafik sıkışıklık asistanı, hız sabitleme özelliği, şerit takip sistemleri de yine 2022 Honda Civic modelinde de kendisini gösteriyor.

Söz konusu seride kullanılan motorlar ise tanıdık. 2022 Honda Civic motor kısmında 2.0 litre 4 silindir 158 beygirlik bir motor sunuyor. 187 Nm tork değerinin de olduğu motor, ilk seçenek.

İkinci motorda ise 1.5 litre turbo beslemeli bir motor bulunuyor. Bunda da 180 beygirlik güç sunuluyor. Ayrıca tork değeri de 240 Nm olarak açıklandı. İki motorda da CVT şanzıman kullanılabiliyor.

Aracın fiyatı şu an için açıklanmadı. Satışlar yaz aylarında yapılacak ama fiyatlar belli değil. Türkiye’ye gelişi ise Ekim ya da Kasım ayını bulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version