2022 Honda Civic Type R, uzun zaman önce tanıtıldı. Aracın henüz ülkemizde satışlarını göremedik ama yeni nesilde R logosunu göreli epey bir zaman oldu. Fakat  şöyle de bir şey var ki yeni serinin tanıtımı da sınırlı tutulmuştu.

Evet aracın resmi olarak yeni yüzünü gördük ama teknik veriler için detaylar açıklanmamıştı. Sadece tasarım konusunda yapılan değişiklikleri görme fırsatını elde etmiştik. İşte merakla beklediğimiz teknik özellikler konusunda da detaylar açıklandı.

2022 Honda Civic Type R Teknik Özellikleri Neler?

Honda’nın yeni tasarım dilini yansıtan modelde güçlü bir motor kullanılacağı da kesinleşmiş oldu. Yapılan açıklamaya göre seride 2.0 litrelik turbo motor yer alacak.

Motorun beygir gücü 320 olarak duyuruldu. Tork değeri ise 420 Nm tork olarak duyuruldu. Bu da serinin satışa çıkacağı ilk yer alan Amerika’da en güçlü Civic modeli olacağını işaret ediyor.

Motor konusunda da veriler böylece açıklanmış oldu. Fakat hala 2022 Honda Civic Type R için tüm özellikleri biliyoruz demek mümkün değil. Aracın bilmediğimiz daha çok detayı var.

Hızlanma süreleri, kasa ağırlığının ne kadar olduğu ve performans değerlerinin neler olduğu gibi konularda daha fazla bilgi görmemiz gerekiyor.

Bu konuda henüz Honda tüm detayları açıklamadı. Nedense bu kez parça parça açıklamalar yapılıyor. Seriyi bekleyen Honda hayranı çok ama görünen o ki yeni model için biraz daha beklemek gerekecek.

Avrupa ve Amerika versiyonları için bilgiler açıklanmaya devam ettikçe biz de paylaşacağız. Araç ağırlığını ve diğer performans verilerini de bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version