Yeni bir B-SUV segmenti aracını tanıtım hazırlıkları içerisine giren Hyundai, bu aracı Creta olarak isimlendirecek. Kendi ailesinin modeli olan Tucson kadar etkileyici bir araç olması beklenen 2022 Hyundai Creta modelinin ilk tasarım görselleri de ortaya çıkmış durumda.

Bu görsellere göre değerlendirme yaptığımız zaman, gerçekten iddialı bir tasarım yapısının sunulacağını da anlıyoruz. Peki araçtaki bu yapı nasıl? İşte markanın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan teknik çizim görselleri.

2022 Hyundai Creta Tasarım Detayları Nasıl?

Yeni otomobil modelinde Santa Cruz serisinde de kullanılan ızgara yapısı dikkat çekiyor. Aracın ön kısmında jilet şeklinde tasarıma benzer bir tasarım yapısı kullanılmakta. Bunu net olarak anladığımız seride, yine parçalı gündüz farları yapısının kullanılacağı da gözüküyor.

Gündüz farları çok geniş bir alan kaplamayacak ve ön kasada belli bir bölümü işgal edecek diyebiliriz. Arka kısma geçtiğimiz zaman da yine tampon bölümünde genişletilmiş olan bir araç göreceğiz. Stop lambalarında ise LED ışıkların kullanılacağı çamurlukların da biraz daha geniş tutulacağı anlaşılıyor.

Tabii ki bunlar çizim görselleri olduğundan dolayı, nihai tasarımda durum değişikliğe gidebiliriz. Zaten araç tanıtıldığı zaman, bu konuda da soru işaretleri giderilecektir.

Paylaşılan çizim görsellerinde sadece dış tasarım yapısı ortaya çıkmış değil. Aynı zamanda iç tasarım yapısının da gösterildiği görseller var. Bu görsellere göre aracın orta kısmında geniş bir multimedya ekranın olacak ve ekranın yanlarında kontrol tuşları yer alacak.

Direksiyonun hemen önünde ise yine dijital gösterge alanı öne çıkacak ve bu alanda geniş tutulacak. Aracın vites topuzu kısmında ise çok daha minik bir seçim yapılacağını görüyoruz.

Artık bu detayların da ortaya çıkacağı tanıtım yakında yapılacak gibi duruyor. 2022 Hyundai Creta motor konusunda ne kadar başarılı bunu da tanıtımla göreceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version