Hyundai, SUV serilerden istediğini almaya başladı. Marka Bayon, Tuscon gibi modelleriyle büyük oyuncular arasına girmeyi başardı. Şimdi de bu sınıfta daha iddialı yeni bir üye daha görücüye çıkarıldı. Markanın bu sefer hamlesi 2022 Hyundai Creta modeli oldu.

Yakın zamanda görselleri de paylaşılmış olan araç, makyajlı yüzüyle boy gösterdi. Açıkçası hem tasarımsal hem de teknik açıdan iyi bulduğumuz değişimleriyle öne çıkan seri, markanın sınıfında yükselişi devam ettireceğinin izlenimini veriyor.

2022 Hyundai Creta Tasarım ve Teknik Detaylar

Bir kere aracın ön kısmına vurgu yapmak lazım. Tuscon modellerinde de olduğu gibi yeni ızgara sistemini görüyoruz.

Sanki aracın önünde jiletlerle dolu bir rende var gibi bir his veriyor. Üzerinde logo yerleşiminin de yer aldığı araçta, ışıklandırma sistemi ise tamamen değişmiş gözüküyor. İç bölümden ışıklandırma denen yeni bir ışıklandırmaya geçen araç, alt kısımda geniş farlara yer veriyor.

Makyaj çalışması önde olduğu gibi arka kısımda da etkili olmuş. Arka kısımda yapılan makyaj çalışmasında, tampon bölümünde değişikliklere gidildiğini anlıyoruz.

Burada yapılan değişiklikler aracı agresif bir görüntüye taşımış desek doğru olur. Makyaj çalışmasından çıkan seri, iç tasarım için de bir makyajlamadan geçirilmiş. İç kısımda ekran boyutu değiştirilmiş durumda.

Ekran kısmında artık 10.25 inçlik bir dijital gösterge ekranı bizi karşılıyor. Ayrıca 8 inç yeni multimedya ekranı da var. Bu yeni multimedya sistemini destekleyen Bose ses sistemi de önemli artılardan biri. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de unutmamak lazım.

Bunların dışında aracın teknolojiler açısından da yenilendiğini söyleyebiliriz. 4 farklı sürüş modu, ADAS sürüş paketi, arka çapraz trafik çarpışma önleme sistemi, kör nokta uyarısı, şerit takibi, yokuş kalkış desteği gibi önemli teknolojiler de araçta yer alıyor.

2022 Hyundai Creta Motoru Nasıl?

Motor kısmına gelince öyle çok üst düzey bir motor olduğunu söyleyemeyeceğiz. Motorda tercih 113 beygirlik 1.5 litrelik MPI benzinli motor olmuş. 144 Nm tork değeri olan bu motor, 6 ileri manuel vitesle geliyor. Ayrıca akıllı değişken şanzıman IVT sistemi de tercih edilebiliyor.

Tüm bu özelliklerle gelen araç için şimdilik fiyat duyurulmadı. Ayrıca hemen her bölgede satılmayacak. Yavaş yavaş satıldığı alanlar genişleyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version