Hyundai’nin en iddialı araçları arasında gösterilen N serisi modelleri bir hayli ilgi çekmekte. Bu alanda araç sayısını da arttırmaya başlayan markanın sevilen modellerinden birisi de 2022 Hyundai Sonata N Line modeli olmuştu. Performanslı sedan için şimdi de özel bir model duyurusu yapıldı. 2022 Hyundai Sonata N Line Night Edition adıyla duyurusu yapılan yeni özel modelin artıları neler bunlara da bakalım.

Daha çok tasarım kısmında özelleştirmeleri olan modelin, genel olarak temel model üzerinden yükseldiğini de belirterek detaylara geçiyorum.

2022 Hyundai Sonata N Line Night Edition Tasarım Farkları ve Motor

Aracın tasarımı, adından da anlayacağınız gibi siyah detaylarla güncelleniyor. Ön kısımda da arka kısımda da siyah hakim olan araçta, mat siyah bölümler çok sert bir görüntü elde edilmesini sağlamış gibi duruyor.

Ön kısımda yer alan ızgara bölümü, tamamen siyah kasayla beraber tam bir uyum sağlamış durumda. Izgaranın üzerinde yer alan logonun da bu havayı bozması istenmemiş ve orada da siyah bir tercih yapılmış.

Agresif gündüz farları da bu tasarımla beraber bir hayli ilgi çekerken aracın, ayna kapaklarına kadar tüm detayları da siyah renk seçeneğine göre ayarlanmış durumda.

Ayrıca jant kısmında da yine siyah kaplama bir tercih yapıldığını görüyoruz. Siyah jantların kasa rengiyle tam uyum sağlaması dışında, kırmızı frenlerin kullanılması da görüntü açısından şık bir görüntü elde edilmesini sağlamış.

2022 Hyundai Sonata N Line Night Edition modelinin tüm bu detaylarını bırakıp iç kısmına girdiğiniz zaman da yine siyah rengin ağırlığını hissediyorsunuz. Özel mikrofiber kaplamalı bölümler ve nappa deri bölümleri direkt olarak dikkat çekmekte. Ayrıca yine sürücü kısmında 12.3 inçlik dijital gösterge alanı ve 10.25 inçlik multimedya ekranı da devam ediyor.

Motor özelliklerine geldiğimiz zaman ise yine serinin motor özelliklerinin değişmediğini görüyoruz. 4 silindir 2.5 litre turbo şarjlı motorda, 290 beygir güç ve 422 Nm tork değeri var. Vites kısmında ise çift debriyajlı 8 ileri bir şanzıman kullanıldığını görüyoruz.

Döşemelerde kırmızı dikişlerin dikkat çektiği ve N logosunu her yerinde gördüğümüz 2022 Hyundai Sonata N Line Night Edition için fiyat bilgisi ise açıklanmadı. Ama ana modelde 1-2 bin dolar daha pahalı olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version