2022 Jeep Grand Cherokee, yakın zamanda ABD versiyonuyla tanıtılmıştı. ABD’nin şu meşhur olan GMC modellerine bile kafa tutacak bir yapıda olan yeni araç, şimdi de Avrupa versiyonu ile tanıtıldı.

Muhtemelen ülkemizde de satılacak olan Avrupa versiyonunda bazı farklar olduğu net olarak anlaşılıyor. Avrupa versiyonu ile ABD versiyonu arasındaki farklar bir yana, araç yine dev boyutlarıyla dikkat çekecek.

2022 Jeep Grand Cherokee Özellikleri Neler?

Aracın tasarımı zaten dev bir kasayı yansıtıyor. Ön kısımda dev ızgara ve yerden daha da yüksek bir konumda yer alan tampon, zaten her şeyi anlatıyor.

Buna bir de 21 inçlik jantların eklendiğini görüyoruz. Dev bir lastiğin yanında 21 inçlik jant, zaten dev boyutlara sahip olan aracın daha da heybetli durmasını sağlamış durumda.

Diamond Black, Bright White, Baltic Gray ve lansman rengi Velvet Red ile renk seçenekleri konusunda da bir hayli etkileyici duran 2022 Jeep Grand Cherokee, dev dış kasayı, yine dev iç yapı ile destekliyor.

Çok geniş bir yaşam alanı sunan modelde ekran kısmında 10.1 inçlik multimedya ekran bulunuyor.

Dijital gösterge ekranı bir yana bir de sürücü kısmında bir ekran var. Sürücü kısmında yer alan ekranda da 10.25 inçlik bir panel kullanılmış durumda.

Ekstra Detaylar

  • Uconnect 5 sistemi
  • 10 inç head-up Display
  • 19 hoparlörün olduğu 950 watt gibi extreme bir ses sistemi
  • 2.seviye otonom sürüş sistemi
  • 16 yönlü koltuklar
  • 4 bölgeli klima
  • 5 farklı sürüş modu
  • Quadra Lift havalı süspansiyon

Motor ve Teknik Özellikler

Avrupa’da satılacak olan model motor kısmında da hibrit seçeneğiyle kendisini gösterdi. 2.0 litrelik hibrit motor, 375 beygirlik güç değerine sahip.

637 Nm tork değerinin de olduğu motor, 51 km kadar sadece elektrikle gidebilecek. Elektrikli motorun 17kWsa bataryası küçük ama etkili gibi duruyor.

Bu motorun yanında gelecek şanzıman kısmında ise 8 ileri otomatik vites karşımıza çıkacak. Zaten bu tip modellerde manuel seçeneğini artık çok fazla görmüyoruz.

Şarj edilebilir hibrit 2022 Jeep Grand Cherokee için fiyat belli olmadı. Ama Avrupa satışlarının çok yakından başlayacağı söylendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version