Kia’nın yeni logo ve yeni tasarım diliyle beraber sunduğu araçların sayısı günden güne artıyor. Yakın zamanda değişen logo ve yeni bumerang far yapısı birçok araçta yer almakta. Bu araçlara eklenen son seri ise 2022 Kia Carens modeli oldu.

Özellikler Hindistan pazarında satışı hedef olarak seçmiş yeni araç, baştan sona markanın yeni tasarım dilini yansıtmakta. Teknik özellikler açısından değerlendirildiği zaman ise sürücülere seçebilecekleri daha geniş alternatiflerin sunulduğunu görüyoruz.

2022 Kia Carens Özellikleri ve Tasarım Ayrıntıları

Yeni aracın tasarımından söze başlayalım ve kısa bir bilgiden sonra geçelim teknik açıdan neler sunduğu bölümüne.

Aracın tasarımı giriş kısmında da söz ettiğimiz gibi yeni neslin bir yansıması. Ön kısımda bumerang şeklinde sunulmuş olan farlar ve bu farları tamamlayan bir o kadar ince ızgara bölümü.

Daha modern havaya bürünmüş olması tartışılmaz bir gerçek. Bir minivan ile bir Cross model arasında yer alan seri için arka kısımda da benzer klasta bir yapı var. Yine modern stop lambalarının kendisini gösterdiği tasarım güzel bir dili yansıyor.

Yeni tasarım diliyle beraber aracın boyutlarında da değişim olduğunu eklemiş olalım. Seride 4540 mm uzunluk ve 1800 mm genişlik ölçülerini görüyoruz. Ayrıca arka kısımda daha geniş bir alan sunması adına 2780 mm aks mesafesine yer verildiğini de belirtelim.

Tasarımda beğendiğimiz serinin geçelim teknik özellik bölümüne. 2022 Kia Carens serisi teknik açıdan da zengin bir seri olmuş.

Özel olarak hazırlanmış 10.25 inçlik multimedya ekranından daha rahat kontroller artısı sunulurken, OTA güncelleme desteğinin de 2022 Kia Carens modeline eklenmiş olduğunu gördük.

Tabii ki seçtiğiniz donanım paketine göre değişiklik gösterecektir ama araçta ön arka park sensörleri, fren destek teknolojisi, yokuş kalkış desteği, yokuş iniş desteği gibi ek özellikler de mevcut.

Motor Seçeneklerinde Dizel Var mı?

Hindistan pazarı hedef seçildiği için seri biraz daha geniş bir motor yelpazesi sunuyor. Hem benzinli hem de dizel motorlar var. Dizel kısmında 1.5 litrelik 115 beygir bir motor var. Bu motordaki tork değeri 250 Nm civarında.

Benzinli kısmında ise iki ayrı seçim imkanı var. Birincisi 1.5 litre atmosferik 115 beygir 144 Nm tork olan seçenek. İkincisi ise 1.4 litre turbo 140 beygir 242 Nm tork olan seçenek.

Bu motorlarla beraber 6 ileri manuel şanzıman da 7 ileri çift kavramalı şanzıman da 6 ileri otomatik şanzıman da seçilebiliyor.

Net olmayan nokta ise 2022 Kia Carens fiyatı. Hindistan hedef pazar olarak gözüküyor olsa da diğer pazarlara da gelecek aracın fiyatı 2022 yılında netlik kazanacak.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version