Kia, yeni modellerinin satışlarını bir bir başlattı. Özellikle Niro modeli için merakla beklenen yeni versiyonları görmeye başladık. Yakın zamanda aracın tamamen elektrikli versiyonu sunulmuştu. Şimdi de serinin hibrit versiyonuyla karşı karşıya kaldık. 2022 Kia Niro Hybrid Türkiye fiyatı, tamamen elektrikli olan versiyona göre daha uygun ama yine son dönemde dikkat çeken yüksek fiyatlar bu seri için de geçerli olmuş diyebiliriz.

Aracın fiyatı konusunda da detayları sizlerle paylaşacağız ama önce söz konusu serinin özelliklerine ilişkin merak edilen bazı bilgileri verelim.

2022 Kia Niro Hybrid Türkiye Fiyatı ve Dikkat Çekecek Özellikleri

Araç hibrit bir motor düzeniyle beraber geliyor. 1.6 GDI benzinli motoru ve elektrikli motoruyla beraber aracın beygir gücü 141 beygir olarak belirlenmiş. Tork değeri kısmında ise elektrikli motorun artısını görüyoruz.

Araç 265 Nm tork değeri sunuyor.  Bu hibrit motorun şanzıman kısmında ise 6 ileri DCT şanzıman ile geldiğini eklemek lazım.

Standart versiyona göre nispeten daha güçlü olan aracın, tabii ki yakıt tüketimi konusunda da daha iyi değerlere sahip olduğunu ekleyelim.

Yakıt tüketimi konusunda seri 100 km’de 4.4 litrelik bir değerle karşımıza çıkıyor. Hibrit kurulumun burada biraz daha avantajlı olduğunu söylemek lazım.

Aracın maksimum hız noktasına geldiğimiz zaman ise yine bir sınırlama olduğunu görüyoruz. Seri maksimum olarak 162 km hıza kadar çıkabiliyor. Sınırlandırmanın olmaması durumunda araç aslında daha yüksek hızlara ulaşabilir diye düşünüyoruz.

Tüm bu özellikleriyle beraber Türkiye’de satışa sunulan 2022 Kia Niro Hybrid tek bir versiyon ile geliyor. Prestige versiyonunda aracın fiyatı ise 1.199.900 TL olarak açıklandı. Yine 1 milyon üzerinde bir fiyatla satışta olduğunu görüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version