Yakın zamanda konsept tasarım yapısının paylaşıldığı 2022 Kia Niro, birkaç haftadır yeni görselleriyle gündemdeydi. Aracın tanıtımı için ise adeta geri sayıma geçilmişti. İlk tanıtım beklendiği gibi Kasım ayı içerisinde yapıldı.

İlk tanıtım diyoruz çünkü henüz aracın teknik açıdan önemli olan detay bilgileri duyurulmadı. Sadece tasarımsal olarak detayların paylaşıldığını görüyoruz. Motor ve benzeri teknik bilgilerin ise yakın zamanda duyurulması durumu söz konusu olacaktır. Peki ilk duyuru sonrasında öğrendiklerimiz neler?

Tasarım konusunda nasıl bir araçla karşı karşıya kaldığımızı söyleyebiliriz. İşte o beklenen araç için bilgiler.

2022 Kia Niro Tasarım Ayrıntıları

Araca baktığımız zaman, ilk kez 2019 yılında gördüğümüz konsept modellerine çok yakın bir tasarım benimsendiğini anlıyoruz. Bir kere serinin çift gövde rengine sahip olduğunun altını çizmek lazım.

Çift gövde renginin birkaç modelde daha kullanıldığını ve genel olarak olumlu dönüşler aldığını söylemek mümkün.

Aynı yapı 2022 Kia Niro ile beraber de geliyor gibi gözüküyor. Diğer taraftan serinin ön kısmında da bir değişim havası karşımıza çıkacak. Bir kere farların etrafında yer alan ince LED aydınlatmalar daha çok öne çıkarılmış.

Bu da aracın görsel açıdan geleceğe yönelin bir tasarımı yansıttığını gösteriyor. Diğer taraftan Kıa logosunun da yeni halinin öne çıkarıldığını anlıyoruz.

Arka kısımda da ön kısımda yer alan bu tasarım yapısını destekleyici, tamamlayıcı bir yapı kullanılmış. Tavana kadar uzanan stop lambaları kesinlikle çok şık bir görüntü kazandırmış durumda.

Diğer taraftan aracın iç kısmına geçtiğimiz zaman ise son dönem Kia tasarımını olduğu gibi yansıttığını söyleyebiliriz. Dev çift ekranın yer aldığı konsolda, kontrol bölümleri çok daha başarılı sunulmuş durumda.

Şarj edilebilir hibrit, standart hibrit ve tamamen elektrikli olmak üzere 3 ayrı versiyonun karşımıza çıkacağı 2022 Kia Niro serisinin teknik detaylarının ne zaman açıklanacağı ise söylenmedi. Ama çok bekletmeyecek diye umut ediyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version