2022 Kia Sportage modelinin tanıtımı daha önce yapılmıştı. Bu aracın üzerinde uzun süre de durmuştuk. Gerçek anlamda başarılı bulunan yeni neslin, Kasım ayı içerisinde bir de hibrit versiyonunun tanıtılacağı konusunda bilgi gelmişti. Beklenen versiyon 2022 Kia Sportage Hybrid sonunda resmen tanıtıldı.

Daha önce verilen detayları doğrulayan detaylarla gelen yeni aracın, hibrit motoru ve tüketim değerleri konusunda da detaylar belli oldu. Hibrit artısını gösterecek olan aracın, daha performanslı olduğunu da söylemek lazım. Ama tasarım kısmında çok önemli bir fark karşımıza çıkmıyor.

2022 Kia Sportage Hybrid Tasarım Durumu ve Teknik Özellikleri

Yeni aracın içerisinde toplamda 1.6 litrelik bir benzinli motor yer alıyor. Bu benzinli motora eşlik eden elektrikli motor ise 44 kw değerinde bir motor. Aslında benzinli motorun gücü 187 beygir civarında.

Fakat bu değere bir de elektrikli motorun gücü eklendiği zaman 2022 Kia Sportage Hybrid, 226 beygirlik toplam güce ulaşıyor. Aracın motor kısmında sunulan bu özellikler, sadece gücüyle değil aynı zamanda aracın yakıt tasarrufu ile de desteklenmiş.

Yakıt tasarrufu kısmında 800 km’nin üzerinde bir menzil değeri olduğu açıklandı. Tek depoyla bu değerlere ulaşıyor olması, aracın hibrit artısını da sonuna kadar kullanması demek oluyor. Serinin, 100 km içerisinde kullandığı yakıt miktarı da 6 litre civarlarında.

Motoru dışında söz konusu serinin dış tasarımda ve iç tasarımda çok bir değişiklik getirmediğini görüyoruz. Yine aynı tasarım temelleri üzerinden yükselen aracın, dijital ekranları ve yeni multimedya ekranı da olduğu gibi yerini koruyor.

Seri için paylaşılan bu detaylar güzel detaylar ama 2022 Kia Sportage Hybrid için fiyat bilgisi hala gözükmüş değil. Fiyat bilgisinin gözükmesi önemli. Avrupa pazarında da olması beklenen aracın rekabetçi olmasını bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version