Jeep ile tasarım benzerlikleri olması nedeniyle davalarla gündeme gelen Mahindra, başarılı araç serilerinden biri olan Roxor modelini yeniledi. 2022 Mahindra Roxor modelinin tanıtımı yapıldı. Aracın üzerinde yer alan benzerliklerin de giderildiği gözüken yeni model, bir hayli dikkat çekiyor desek yeridir. Arazi şartlarına biraz daha uygun bir araç olarak görebileceğimiz model, boyut konusunda da mini boyutlarla öne çıkıyor.

Dedik ya tam bir Safari aracı diye, gerçekten de bu yapıyı yansıtan modelin detaylarına geçelim. Sadece tasarım olarak değerlendirmemek lazım. Teknik açıdan da daha çok araziye uyumlu bir araç sunulmuş gibi.

2022 Mahindra Roxor Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Yeni aracın tasarımında minimalize bir yapıya geçiş yapılmış durumda. Ön kısımda dairesel farlar karşımıza çıkıyor. Dairesel far yapısıyla gelmesinin dışında ön bölümde yer alan ızgaranın da çok daha ince bir hale getirildiğini de anlıyoruz. Daha ince ızgara, Jeep modelleriyle olan benzerliği de tam olarak ortadan kaldırmış.

Aracın çamurlukları kısmında da yenileme yapıldığını belirtelim. Geniş çamurlukların bu yeni seride kaldırıldığını ve bu alanların boş bırakıldığını anlıyoruz. Hem üstü açık bir versiyonu hem de üstü tamamen kapanabilen bir versiyonu olan serinin, motoru ise çok üst düzey değil.

2.5 litrelik turbo dizel bir motora sahip olan 2022 Mahindra Roxor, 195 Nm tork değeri sunuyor. Şaşırtıcı bir şekilde 88 km azami hıza sahip olan seri, arazide duraksız gitmesi üzerine tasarlanmış diyebiliriz.

Aracın bu özelliklerle beraber sunmuş olduğu fiyat ise 18.899 dolar olarak açıklandı. Ama bu temel versiyon için istenen fiyat. Eğer her yeri kapanan modeli tercih ederseniz o zaman 26.266 doları gözden çıkarmak gerekiyor. Çok ucuz olmadığını söylemek lazım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version