Takipçilerimiz hatırlayacaktır ki son dönemde birçok mini araç modelinin paylaşımını yaptık. Mini modeller diyorsak tam anlamıyla mini modellerden söz ediyoruz. Hemen bir örnek veriyorum Hyundai Casper modeli. İşte bu tip araçlara bir yenisi daha eklendi. Yeni rakip olacak araç 2022 Maruti Suzuki Celerio adıyla duyuruldu.

İkinci nesil Celerio modeli olarak gösterebileceğimiz seri, teknik açıdan tam donanımlı bir araç olarak karşımıza çıkmasının yanında mini ölçülerin getirdiği avantajları da sonuna kadar kullandırıyor. Özellikle yakıt verimliliği konusunda çok iyi bir araçtan söz ediyoruz.

2022 Maruti Suzuki Celerio Özellikleri ve Motoru

Aracın boyutlarının oldukça minik olması dikkatimizi çekmişti. Ölçüleri de verelim. Seride 3.695 mm uzunluk ve 1.655 mm genişlik değerinin olduğunu görüyoruz. Bu değerlerin yanında 1.555 mm yükseklik değerini ve 2.435 mm aks mesafesini de unutmayalım.

Eski nesle göre bir tık daha büyük olan araç, bagaj kısmında da %40 oranında daha geniş bir alan sunuyor.

Aynı şeyi motor için söylemek mümkün değil. Aracın motoru her zaman olduğu gibi yine oldukça mini bir motor. 65 beygir güce sahip olan motorun sadece 89 Nm tork değeri var.

Evet güç çok yüksek değil ama 1.0 litrelik motorun verimliliği çok iyi. 26.68 km/l olarak derecelendirilmiş yakıt verimliliği sunan araç, bu konuda en iyilerinden biri olarak gösterildi.

Üstelik 2022 Maruti Suzuki Celerio modelinin doğal gazlı bir versiyonunun daha olacağı söylendi. Ama henüz o versiyon için tanıtım yapılmadı.

Aracın motoru dışında teknolojilerine ve güvenlik sistemlerine baktığımız zaman da iddialı bir model geldiğini görüyoruz. EBD, ABS, yokuş kalkış desteği gibi desteklerin yanında çelik konstrüksiyona sahip olan model bir hayli güvenlikli deniyor.

Tabii ki bunun için Global NCAP testlerini beklemek gerekecek. Bu özellikleriyle beraber 2022 Maruti Suzuki Celerio fiyatı ise 6.700 dolarlık başlangıçla karşımıza çıkıyor. En pahalı model ise 9.320 dolar civarlarında. İlk hedef pazar ise Hindistan.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version