Japon üretici Mazda’nın özellikle kendi ülkesi için uygun fiyatlı araçlar sunduğunu görmeye başladık. Minik ölçüleriyle uygun fiyatlı serilere yeni katılan üye ise 2022 Mazda Carol modeli oldu. Tasarımsal olarak markanın son trendlerini yansıtan araç, kardeşi Alto modeliyle beraber pazarın en ucuz modellerinden biri olacak gibi duruyor.

Tabii ki serinin fiyatının düşük olması, sadece küçük boyutlarla açıklanacak bir durum değil. Teknik özellikler açısından da fiyat performans bir araç görüyoruz.

2022 Mazda Carol Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Aracın motor kısmından başlayalım. 658cc 3 silindir motor ve 657 cc hafif hibrit motor olmak üzere iki seçenek sunulmuş durumda. Bu seçenekler içerisinde 4WD destekli olan versiyonu da tercih etmek mümkün.

Burada marka seçimi sürücülere bırakmış. 4 çeker versiyonda da genel performans açısından çok büyük farklar söz konusu değil.

2022 Mazda Carol için tasarım yönüne geçtiğimiz zaman ise dediğimiz gibi küçük bir araçla karşı karşıya kalıyoruz. Modelde dış tasarımda kutu gibi bir yapı var. Baş mesafesini yüksek tutmak adına araç dikine biraz daha uzun.

Ön ve arka kısımlardan ise oldukça mini bir seri. Bu yapı iç tasarımda da farklı dizimini getirmiş. Direksiyon önünde minik bir gösterge ekranı var. Orta konsolda ise bir ekran ve bu ekran altında vitesle beraber klima kontrol alanı yer alıyor.

Özellikle vites kolunun yerleşimi çok farklı geldi diyebiliriz. Alt kısımda değil de orta konsolun üzerinde kullanılmış. Daha önce Alto modellerinde de bu tarz bir yapı görmüştük. Çok yabancı değil.

2022 Mazda Carol Fiyatı

Özellikleri dikkat çekici olan yeni nesil aracın fiyatı ise 8.680 dolar olarak açıklandı. 2022 yılının 2.çeyreğinde satışa çıkacak olan modelin sadece Japonya içerisinde satılıp satılmayacağı bilinmiyor. Avrupa’ya gelecek olursa, fiyatı daha uygun olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version