GLC serisinin bu aralar yeni bir modelle güncelleneceği konusunda bazı sızıntılar gelmişti. Sızıntıların hemen ardından seri için resmi bilgi de geldi. Yeni 2022 Mercedes GLC serisinin 1 Haziran tarihinde tanıtılacağı açıklandı.

Sadece aracın tanıtımı konusunda yapılan açıklama değil, bunun yanında seri için bazı görsellerin geldiğini de gördük. Araç için tanıtım öncesinde öne çıkan bazı kritik bilgiler de var.

2022 Mercedes GLC Nasıl Bir Seri Olacak?

Paylaşılan görsellerde sadece aracın arka kısmının gözüktüğünü söylemek lazım. Görsel üzerinde biraz oynama yapılıp aydınlatıldığı zaman görülüyor ki tek bir noktada dikkat çeken stop lambası ve kavisli hatlar dikkat çekecek.

Özellikle alt kısımdaki havalandırma kanalı çok dikkat çekiyor diyebiliriz. Daha geniş bir kasa kullanacağı da anlaşılan araç için şimdilik farklı bir detay olmadığının da altını çizmek lazım.

Bu detayları bir kenara bırakacak olursak söz konusu serinin teknik özellikleri açısından da bilinen bazı önemli detaylar var.

Buna göre söz konusu seri hibrit motorlarıyla öne çıkacak. Tek şarjla sadece elektrikli araç modunda 238 km kadar yol gidebilen hibrit motorla, yine tek şarjla sadece elektrikli modda 100 km yol gidebilen hibrit motorları göreceğiz.

PHEV motorlarıyla da öne çıkacağını anladığımız serinin 4Matic ve 4WS versiyonlarının olacağı da biliniyor.

Muhtemelen teknoloji, donanım ve konfor konusunda da 2022 Mercedes GLC, üst segment modellerden biri olacak.

Araç için daha fazla bilgi geldiği zaman aktaracağız. Zaten tanıtım için de sayılı gün olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Araç 1 Haziran 2022 tarihinde tüm detaylarıyla tanıtılmış olacak.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version