2022 Mercedes T-Serisi, Mercedes’in yeni ticarisi olarak karşımıza çıktı. Tasarımı yenilenen ve tasarımı yenilendiği gibi teknik açıdan da zengin özellikler sunan araç, ticari modellerin yeni amiral gemilerinden de biri oldu.

Türkiye’de de satışa çıkmasını beklediğimiz yeni modelin, lansman rengiyle de bir hayli dikkat çektiğini belirterek detaylara geçelim.

2022 Mercedes T-Serisi Özellikleri ve Diğer Tüm Detaylar

Aracın tasarım açısından Citan serisini kopyaladığını söylemek lazım. Ön kısımdaki karakteristik Mercedes ızgara alanı ve dev üçgen logo bu modelde de başı çekiyor.

4498 mm uzunluk değeri olan aracın, aks mesafesi konusunda da 2716 mm gibi oldukça geniş bir seçim sunduğunu belirtelim.

Dış kısımda olduğu gibi iç kısımda da yeni model, Citan serisinin yapısını yansıtıyor. Orta kısmına yerleştirilmiş vites ve kontrol butonlarının hemen üzerinde 7 inçlik bir ekran var. Ekranda hem Android Auto desteği hem de Apple Car Play desteği sunulmuş. Ayrıca multimedya sisteminin MBUX sistem olduğunu da ekleyelim.

Sürücü kısmına geçtiğimiz zaman ise hem dijital ekran hem de analog göstergeler görüyoruz. Burada yer alan 5.5 inçlik dikine uzun ekran, kullanıcıların bilgilendirilmesi için sunulmuş.

2022 Mercedes T-Serisi Motor Özellikleri

Aracın motor seçenekleri ise bu kez bir hayli zengin tutulmuş durumda. Seride hem dizel hem de benzinli motorlar var.

Dizel motorlar

  • T160d versiyonu için 1.5 litre dizel 95 beygir güç ve 230 Nm tork sunuyor
  • T180d versiyon için 1.5 litre dizel 116 beygir güç ve 260 Nm tork sunuyor. Ayrıca boost modu da var.

Benzinli Motorlar

  • T160 versiyonu için 1.3 litre 102 beygir güç sunan motor, 200 Nm tork değerine sahip.
  • T180 versiyonu için 1.3 litre 131 beygir güç sunan motor, 240 Nm tork değerine sahip.

2022 Mercedes T-Serisi şanzıman kısmında ise 6 ileri manuel vites ve 7 ileri çift kavramalı otomatik vites seçeneği sunuyor.

Şerit takip, yokuş kalkış desteği, rüzgar savrulma koruması, kör nokta uyarı sistemleri, mesafe ayarlama sistemi, direksiyon yardımcısı ve trafik kontrolü gibi özellikler de sunan 2022 Mercedes T-Serisi, 32 bin Euro başlangıç fiyatına sahip. Türkiye fiyatı belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version