Elektrikli olmasa bile elektrikten güç alan hibrit araçları çok sık görür olduk. Tamamen elektrikli modellerin de yaygınlaşmaya başladığı bir gerçek ama hibrit araçlar için bu süreç daha hızlı işliyor. Sürekli yeni bir hibtir modelle karşılaşıyoruz. Şimdi de 2022 Mitsubishi Outlander PHEV modelinin duyurusu yapıldı. Eski serinin güncellenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkan yeni araç, daha uzun menzil değerleri ve daha iyi bir hibrit kontrolüyle beraber geliyor.

Tasarım kısmında çok büyük değişiklik sunmayan aracın, hibrit özellikleri kısmında ise önemli farklar söz konusu. Özellikle menzil konusunda iyileştirmeler var.

2022 Mitsubishi Outlander PHEV Özellikleri Neler?

Yeni aracın çift elektrikli motoru yine dikkat çekecek. Üstelik bu kez tamamen elektrikli bir şekilde aracın 87 km gitmesi mümkün. Eski seride bu değer sadece 39 km olarak açıklanmıştı.

Sadece elektrikli haliyle menzil değeri artan modelin, yakıt tasarrufunun da arttırıldığı duyuruldu. Yani yeni hibrit sistem çok daha verimli bir hale getirilmiş durumda. Bunun dışında araçta 4 tekerden kontrol, yalpa kontrol gibi ekstra teknolojilerin de kullanıldığını görüyoruz.

Daha iyi bir sürüş kontrolü için 7 ayrı sürüş modu artısını da beraberinde getiren 2022 Mitsubishi Outlander PHEV, iç ve dış tasarımda ise dediğimiz gibi çok büyük bir değişim sunmuyor.

Ek bir kaç logo ve döşeme kısmı dışında tasarımsal açıdan bir fark göremiyoruz. Standart olan seri ile aynı kasa karşımızda. Aracın bu özelliklerle beraber satışa çıkacağı tarih ise 15 Aralık olarak gösterildi. Fakat her ne kadar satış tarihi için açıklama gelmiş olsa da fiyatlar için açıklama gelmedi.

Ana versiyona göre biraz daha yüksek fiyatları olacağını düşündüğümüz serinin tam nasıl bir fiyat aralığı olacağını ise şimdilik bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version