SUV sınıfı için iddialı araçlardan biri olması beklenen 2022 Nissan Pathfinder modelinin tanıtımına çok kısa bir süre kaldı. Resmi bir açıklama yoktu ama sızıntılardan aracın Şubat ayının başında geleceğini duymuştuk.

Yeni modelin tanıtımını beklerken resmi Nissan YouTube kanalı üzerinden konuya ilişkin yeni bir paylaşım geldi. Araç hakkında güzel ipuçları veren videonun net tarihi de ortaya çıkardığını görüyoruz.

2022 Nissan Pathfinder, 4 Şubat Tarihinde Tanıtılacak

Paylaşılan videoda aracın, 4 Şubat tarihinde resmi olarak tanıtılacağı vurgulanıyor. Aracın özellikleri hakkında çok bir bilgi verilmiyor ki zaten videoda 6 saniyelik bir video. Buna karşın bazı ipuçlarını da almıyor değiliz.

Özellikle tasarım konusunda elde ettiğimiz detaylar var. Buna göre aracın Nissan Rogue modellerine çok benzer LED gündüz farları sunacağını anlıyoruz. Bu farlarla beraber en kısım daha dikkat çekici bir hale gelmiş olacak.

Bunun dışında V şeklinde ızgara çerçevesine de yer verecek olan aracın, Nissan çizgisinde bir seri olacağını düşünüyoruz. Çok bilgi yok ama arka kısımda kullanılan stop lambalarında da önemli değişiklikler yapılması ve yeni nesil bir tasarıma geçilmesi beklentisi var.

Tasarımda her şey iyi güzel hoş ama ya motor durumu? CVT tercihine devam edilecek mi bilemiyoruz ama aracın motor seçeneği için 3.5 litrelik V6 motorun kullanılacağı iddia diliyor.

Daha önce de gördüğümüz 284 beygirlik motorun tork değeri açısından da 351 Nm tork gibi bir değeri var. 9 ileri otomatik şanzımanın kullanılacağı da iddialar arasında olan 2022 Nissan Pathfinder için tüm bu bilgilerin netlik kazanması için tanıtımı beklemek lazım.

Önümüzdeki hafta araç perdelerini kaldırdığı zaman, hem sorulara cevap vereceğiz hem de motor konusunda bir fark gelirse bu konuda da detayları sizlere aktaracağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version