Nissan, yakın zaman önce yeni bir teknolojiye geçiş yaptı. e-Power adı verilen yeni motor ile karşımıza çıkan marka, özel bir hibrit teknolojisini de devreye almış oldu. Yeni hibrit sistemini barındıran ilk araçlardan birisi de 2022 Nissan Qashqai e-Power modeli olmuştu.

Türkiye satışlarının da başlamasını beklediğimiz yeni seri için haber geldi. Aracın Türkiye’de hangi paketlerle satılacağı da netlik kazanmış oldu. Sözü hiç uzatmak istemiyorum zira aracın Türkiye fiyatını çok merak ediyorduk. Hemen detaylara geçelim.

2022 Nissan Qashqai e-Power Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Aracın e-Power motorundan söz ederek işe başlamak gerekiyor. Yeni hibrit sisteminde benzinli motor olarak karşımıza 1.5 litrelik turbo benzinli motor çıkıyor. Bu motorun araca güç gönderme gibi bir durumu söz konusu değil. Motor 156 beygir gücünde ama görevi ana elektrikli motoru beslemek.

İçten yanmalı motorun ürettiği enerji pillere ya da doğrudan elektrikli motora iletiliyor. Bir nevi jeneratör görevi üstlenilmiş oluyor. Motor sürekli optimum devirde çalıştığı için yakıt tüketimi de düşük oluyor.

Tabii ki iki motorun koordineli bir şekilde çalışması da önemli. İki motorun beraber çalışması adına da Linear Tune adı verilen bir teknoloji kullanılıyor. Linear Tune, elektrikli motora göre benzinli motorun uyarlanmasını sağlıyor. Aracın hızı arttıkça elektrikli motorun enerji ihtiyacı da artıyor. Sistem, bu artışa göre otomatik olarak benzinli motorun hızını da arttırıyor ve istenen verim elde edilebiliyor.

Bu sistemle beraber gelen 2022 Nissan Qashqai e-Power, 100 km hızlanmasını da sadece 7.9 saniye içerisinde gerçekleştirebiliyor. Bir SUV modeli düşünüldüğü zaman, hızlanma değeri de çok iyi.

Bu arada elektrikli motorun gücünü de paylaşalım. Motor 188 beygirlik güce ve 330 Nm tork değerine sahip.

Gelelim aracın kaç farklı paket ile ülkemizde yer alacağına. Seri Platinum Premium, Skypack ve Desing Pack versiyonlarıyla satışa çıktı. Fiyatları da hemen aşağı ekliyorum.

2022 Nissan Qashqai e-Power Fiyatları

VersiyonFiyatlar
Platinum Premium1.356.400 TL
Power Skypack1.199.900 TL
Design Pack1.171.600 TL
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version