2022 Nissan Qashqai modeli tanıtılalı epey bir zaman oldu. Tanıtım sırasında araçta nelerin değiştiği ve tasarım yapısı açısından yapılan yeniliklerin neler olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Araç yine gündemimizde. Ama serinin bu kez gündemimiz içerisinde yer almasının başka bir nedeni var.

Öyle ki model Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Markanın paylaşımları sonrasında ortaya çıkan bilgilere göre çok yakında yeni nesille karşı karşıya olacağız.

2022 Nissan Qashqai, Ocak Ayında Ülkemizde Olacak

Aracın ne zaman tanıtılacağına ilişkin çok detaylı bir bilgi olmamasına karşın tanıtım Ocak ayı içerisinde yapılacak dendi.

Ocak ayında özel olarak düzenlenecek Türkiye lansmanının hemen arkasından aracın Türkiye’de satışa çıktığını göreceğiz. Şimdilik Türkiye fiyatının duyurulmasını bekleyeceğiz. Muhtemelen bu lansman sırasında resmi olarak tüm fiyatlar açıklanacaktır.

Şu an aracın hangi paketleri ve motor seçeneklerinin ülkemizde olacağını da kesin olarak bilemiyoruz. Ama şu var ki serinin mevcut olan motor seçenekleri hangileri bunu biliyoruz.

Motor konusunda ilk tercih yine 1.3 litrelik motor olacak. Ama bu kez motor kısmında ek olarak 12V hibrit desteğini göreceğiz.

Hibrit destekli motorda 160 beygir ve 140 beygir olmak üzere iki ayrı seçenek olacak. Bu modellerde 140 beygirlik giriş seçeneğinde 6 ileri maneul vites yer almakta. 160 beygirlik versiyonda da X-Tronic serisi yer almakta.

Aracın en yüksek motoru hangisi derseniz, direkt karşımıza 190 beygirlik bir motor çıkıyor derim. E-Power serisi yani elektrikli motorlu bu seçenek için Türkiye ihtimali olur mu olmaz mı açıklamaları bekleyeceğiz.

Fiyatlar ve aracın Türkiye durumu hakkında net açıklamalar geldiği zaman Otodünya üzerinden takip edebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version