Kia’nın geniş araç ailesinin üyelerinden biri olan Mohave, uzun süredir yeni bir versiyonla gündeme gelmiyordu. Buna karşın marka çok önemli serilerini güncellemişti. Yakın zamanda Mohave için de benzer bir haber geleceğini düşünüyorduk. Düşündüğümüz gibi de oldu ve 2023 Kia Mohave serisi için duyuru yapıldı.

Tasarım açısından yapılan yenilikleri ve teknik açıdan yapılan düzenlemeleriyle tanıtılan yeni nesil, yine markanın en geniş araç modellerinden de biri oldu. Şimdi gelelim söz konusu seri için yapılan değişikliklere ve aracın özellikleri kısmına.

2023 Kia Mohave Modelinde Nasıl Değişiklikler Yapıldı?

Söz konusu model için değişikliklere iç kısımdan başlayacağız. Serinin iç kısmında ana yerleşim değişmiyor. Buna karşın direksiyon simidi değişikliğinin yapıldığını görüyoruz. Ayrıca döşemeler kısmında da seçenekler yine geniş tutulmuş.

Bu kısımda bir cam sistemi değişikliği olduğunu görüyoruz. Yeni nesil çift katmanlı cam kullanmaya başlayan 2023 Kia Mohave, böylece yol gürültüsünün içeri iletilmesinin de önüne geçiyor.

İç kısımda yapılan bu değişikliklerin dışında, aracın şasi bağlantılarının da güncellendiği açıklandı. Daha geliştirilmiş amortisörlerin kullanıldığı Kia modelinde, sürüş şartları biraz daha iyileştirilmiş durumda.

Ayrıca seriye ek olarak çoklu çarpışma otomatik fren teknolojisinin de eklemesi yapılmış. Böylece daha güvenli hala gelen yeni Kia Mohave, motor kısmında yine benzer nesille geliyor.

Ek olarak emisyon azaltma artısına da sahip olan motor, 253 beygir 3.0 litrelik dizel bir motor. 4X4 bir araç olan Mohave, vites kısmında ise 8 ileri otomatik seçeneğini sabit olarak sunuyor.

Tüm bu güncellemelere ek olarak araç üzerinde yeni logosunu da kullanan marka, aracın fiyatını ise 41.397 dolar olarak açıklandı. Hangi merkezlerde satılacağı noktası ise soru işareti içerisinde bırakıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version