Uzun süredir yenilenmeyen X-Trail, geçtiğimiz aylarda Japonya’da özel bir versiyon ile güncellenmişti. Aracın yeni neslinin Avrupa pazarına ne zaman geleceği konusunda bir açıklama ise yoktu. Beklediğimiz açıklama geçtiğimiz gün geldi. 2022 Nissan X-Trail, Avrupa versiyonuyla boy gösterdi.

Yine CMF-C platformundan yükselen araç, Nissan’ın yeni tasarım dilini de yansıtıyor. Ön kısımda Qashqai modelinde olduğu gibi sert ve keskin hatlara sahip olan seri, arka kısımda ise daha yuvarlak hatlara sahip olarak geliyor. Daha geniş bir iç mekan ve yine dev kasa boyutlarıyla gelen aracın teknik anlamda neler sunduğuna da bakalım.

2022 Nissan X-Trail Özellikleri ve Fiyatı

Yeni serinin Avrupa’da iki ayrı motor seçeneği sunacağı ortaya çıktı. Bu seçeneklerden birisi Qashqai modelinde de kullanılacak olan e-Power hibrit motor sistemi olacak. Bir diğeri de 1.5 litrelik VCR turbo motor seçeneği olacak.

Markanın yeni motor teknolojisi olan e-Power hibrit sisteminde, 204 beygir gücünde bir elektrikli motor yer alıyor.

Bu elektrikli motoru besleyen ve tek görevi elektrikli motoru beslemek olan bir de benzinli motor karşımıza çıkıyor. Sistemde benzinli motor tek düze çalıştığı ve sürekli hibrit motor için pili doldurmakla görevli olduğu için, aracın yakıt tüketimi de en düşük seviyelerde kalıyor.

Bu motor seçeneğinde ek olarak e-4ORCE yükseltmesi bulunduğunu da ekleyelim. Bu özel versiyon da ise arka aks üzerine yerleştirilmiş olan ek bir elektrikli motor daha bulunuyor ve hem beygir hem de tork değeri artıyor. Bu özel versiyonun beygir gücü ise 213 beygir olarak açıklandı.

Diğer motor seçeneği olan 1.5 litrelik motor ise hafif hibrit desteğiyle gelecek. Bu motoru da da 12V hibrit desteğiyle beraber 163 beygirlik bir güç sunulduğunu ve 300 Nm tork değeri olduğunu göreceğiz. Hafif hibrit sistemi sayesinde araç hızlanma konusunda da biraz daha iyi olacak.

İç Kısımda Teknik Donanım

2022 Nissan X-Trail sadece motor kısmında farklar sunmuyor. İç teknik donanım kısmında da farklar var. En büyük fark ekranlar. Araçta artık 10.8 inçlik bir dijital gösterge ekranı görüyoruz. Ayrıca multimedya sistemi de değişiyor ve iç kısımda 12.3 inçlik bir ekran karşımıza çıkıyor.

Apple CarPlay gibi son teknolojileri de destekleyen multimedya sistemi 7 cihaza kadar kablosuz bağlantı imkanı da sunuyor. USB-C ve USB-A bağlantı noktalarının da olduğu araçta, iç mekan olarak 7 kişilik versiyonun da satışa sunulacağını belirtelim.

2022 Nissan X-Trail bu özelliklerle beraber şu an Avrupa için de siparişe açılmış durumda. Aracın satış fiyatı ise 38 bin Euro olarak açıklandı. Artık ülkemizde ne zaman görürüz bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version