Avrupa için merakla beklediğimiz 2022 Nissan X-Trail sonunda tanıtıldı. Aracın Avrupa versiyonu, ufak farklara sahip olsa da genel olarak beklediğimiz yapıyla beraber geldi diyebiliriz.

Tabii ki seri tanıtıldığı gibi direkt dikkatimizi çeken şey, yeni modelin ne zaman Türkiye’ye geleceği olmuştu. Bu konuda da beklediğimiz bilgiler gelmeye başladı. Henüz aracın ay ya da gün olarak ne zaman ülkemizde satışta olacağı net değil ama artık şunu biliyoruz ki Türkiye, yeni model için öncelikli ülkelerden olacak.

2022 Nissan X-Trail Ne Zaman Türkiye’ye Geliyor?

Son bilgilere göre aracın Türkiye’de satışı 2022 yılının son çeyreğinde olacak. Yani çok kısa bir süre sonra yeni aracın bayilerdeki yerini almasını bekliyoruz.

Dilerseniz seri için motor özelliklerini de bir kez daha hatırlayalım. Yeni serinin en güçlü motoru e-4ORCE versiyonu olacak.

Burada iki ayrı elektrikli motor kullanıldığını göreceğiz. Arka kısma eklenen ek 94 kW motor ile beraber hem 4 tekerden çekiş sunulacak hem de 213 beygirlik güç değeri göreceğiz.

Bir diğer seçenekte ise tek elektrik motorlu e-Power versiyonu göreceğiz. Benzinli motorun elektrikli motoru desteklediği bu sistemde de 204 beygirlik güç değerleri karşımıza çıkacak.

Kullanıcıların tercih edebileceği son versiyona gelince, son versiyonda da benzinli bir motor bizi karşılayacak. Hafif hibrit destekli 1.5 litrelik VCR motor, 163 beygirlik güç sunacak ve 300 Nm tork gibi değerlerde tork ile karşımıza çıkacak.

2022 Nissan X-Trail Türkiye fiyatları ne olur bilemiyoruz ama yeni seri için Türkiye’nin öncelikli ülkelerden biri olduğunu görmek güzel. Araç için daha fazla bilgi geldiği zaman ve fiyatlar açıklandığında yine bilgi vereceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version