Yeni tasarım yüzüyle ülkemizde satışa çıkmasını merakla beklediğimiz 2022 Peugeot 308 modeli için beklenen haber geldi. Aslan dişi tasarım diliyle beraber gelen aracın Türkiye fiyatı açıklandı.

Sadece Türkiye fiyatları açıklanmakla kalmadı ülkemizde satılacak olan modelin paket seçenekleri için de bilgi geldi. Peki yeni nesilde nasıl bir fiyat göreceğiz ve hangi donanım seçenekleri olacak? Gelin beraber inceleyelim.

2022 Peugeot 308 Türkiye Fiyatı ve Donanımları

Aracın ülkemize gelen versiyonunda tek bir motor seçeneği olacak. İlerleyen dönemde durumun değişmesi söz konusu olabilir ama şu an için 1.2 PureTech motor seçeneği var. 3 silindir olan benzinli motorun 130 beygir kadar güç sunduğunu görüyoruz.

Tüm seçeneklerde EAT8 otomatik şanzımanla beraber gelen motorun tork değeri ise 231 Nm tork olarak açıklandı. Oldukça performanslı olduğunu gördüğümüz serinin 100 km hızlanmasının 9.7 saniye ve maksimum hız değerinin de 210 km olduğunu biliyoruz.

Hız konusunda herhangi bir sınırlama olmadığını da ekleyelim. Araç için fiyat ve paket seçeneklerine geçmeden önce diğer teknolojilerden de biraz bahsedelim.

Dediğimiz gibi yeni tasarım diliyle gelen 2022 Peugeot 308, Matrix LED farlarıyla geliyor. Dikey şekilde konumlanan gündüz farlarının aynında, arka kısımda da pençe formlu stop lambaları var.

Aracın iç kısmına geçildiği zaman ise artık alıştığımız i-Cockpit tasarım dizilimini görüyoruz. Kablosuz ekran yansıtma gibi artıları olan ve sesli komutu destekleyen yeni multimedya ekranın ve 3 boyutlu grafiklere sahip yeni dijital gösterge ekranı da direkt olarak dikkat çeken kısımlardan.

Çevre görüş sistemi, yarı otonom şerit değişimi desteği, Şeritte kalma teknolojisi, arka çapraz trafik uyarısı, kör nokta uyarısı, viraj asistanı gibi birçok teknolojiye de sahip olan 2022 Peugeot 308 için Türkiye fiyatlarına geçelim.

Araç şu an için 3 ayrı paketle karşımıza çıkacak. Bunlar Active Prime, Allure ve GT paketleri.

2022 Peugeot 308 Türkiye Fiyatları

Donanım Fiyat 
GT paketi915.000 TL 
Allure 830.000 TL
Active Prime 775.000 TL

Fiyatlar bu şekilde. Serinin bu fiyatlarla ne kadar tercih edileceği ise artık sürücülere kalıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version