Peugeot’un SUV atakları artmaya başladı. 5008 serisi ile elde edilen başarı karşılık bulmuş gibi gözüküyor. Şimdi de sırada 2022 Peugeot 4008 modeli var. Yeni bir seriyle beraber markanın SUV sınıfını daha da geliştireceği söyleniyor.

Hatta yeni araç için hazırlıkların hızlandığı ve serinin görselleri için de paylaşımların gelmeye başladığını belirtelim.

Şimdilik paylaşılan tüm görseller, kamuflajlar içerisinde ama yine de az çok belli olan detaylar var diyebiliriz.

2022 Peugeot 4008 Coupe-SUV arası Bir Araç Olacak

Son test görsellerine göre kamuflajlar içerisinde karşımıza çıkan 2022 Peugeot 4008, direkt olarak bir SUV havası sunmuyor. Son günlerde çok popüler hale gelen Coupe ile SUV arasında olan araçlardan biri olacakmış gibi duruyor.

Kamuflajlar altında çok net değil ama özellikle arka kısımda aracın biraz daha keskin hatları olacağını ve arka camın hemen altında yer alan bölümün biraz daha uzun olacağını anlıyoruz. Yani aracın arka kısmı, serinin ailesinin diğer üyelerinden daha uzun olacağını net olarak göstermekte.

Bu yapı yeni model için bir platform değişikliğine gidilmesine neden olacak mı bunu tanıtımdan sonra göreceğiz.

Tasarım bir yana, testlerine başlandığı gözüken serinin teknik özellikleri için de bilgiler var. Kağıt üzerinde paylaşabileceğimiz ek bir veri değil ama serinin, hibrit motorlardan güç alacağı iddia ediliyor.

Daha önce Stellantis çatısı altında yer alan markalardan benzer hibrit motor adımlarını gördük. En son Opel, yeni nesil hibrit motorlarını sunduğu araçlarla boy göstermişti.

Bakalım benzer bir durum 4008 serisinde de bekleniyor. Şimdilik bilgiler çok sınırlı evet ama yakında yeni araç için çok daha fazlası da ortaya çıkacaktır diye düşünüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version