Bu yazın en çok konuşulan araçlarından biri olan 2022 Peugeot 408, yepyeni bir tasarım diliyle beraber sürücülerin beğenisine sunulmuştu. Fransız üretici yeni araçlarında Fastback tarzı yapısı daha da öne çıkarmıştı. Araç için detaylar açıklanmıştı ama 2022 Peugeot 408 fiyatı duyurulmadı.

Ülkemize de gelmesini beklediğimiz model için herhangi bir fiyat açıklamasını da merakla bekliyorduk. Neyse ki bu konuda ilk bilgiler gelmeye başladı. Standart versiyonlar ya da tüm Avrupa bölgeleri için fiyatlar nasıl olacak hala belli değil ama ilk üretilen modeller için fiyatlar ortaya çıktı.

2022 Peugeot 408 Fiyatı Can Yakabilir

Fransız üretici yeni serinin ilk modelleri için üretime başladı. First Edition olarak geçen ilk modeller için sadece 300 adet üretim yapılacağı da duyuruldu.

Bu ilk 300 adetlik üretim versiyonda aracın en yüksek donanım seçeneklerini göreceğiz. Yani yeni modelin en güçlü ve en dolu paketleri karşımıza çıkacak.

9 ayrı radar ile sürüş destek sistemleri, gece görüş sistemleri, geri manevra uyarı sistemleri, kızıl ötesi görüş ile nesne algılama sistemleri gibi teknolojileri barındıracak bu en üst versiyon, motor konusunda da en iyi seçenek olacak.

Serinin en iyi motoruna sahip olacak olan ilk 300 üretimde, 1.6 litrelik benzinli motoru ve bir de elektrikli motoru göreceğiz. Hibrit motor 225 beygirlik güç değeriyle karşımıza çıkacak.

Saf elektrik moduna alındığı zaman 62 km kadar bir menzil değeri olan 2022 Peugeot 408, aynı zamanda hızlı şarjı da destekleyecek.

Gelelim 2022 Peugeot 408 fiyatı için yapılan açıklamaya. Siparişleri başlayan ve aracın en yüksek donanım seçeneği olan First Edition modelleri 49.850 Euro satış fiyatına sahip olacak.

Muhtemelen aracın standart donanımlarında fiyatlar biraz daha düşük olacaktır ama standart donanımlı versiyonlar için ne zaman satışların başlayacağını bilmiyoruz. Haliyle serinin ne zaman Türkiye’ye geleceği ve Türkiye satış fiyatının ne olacağı da net değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version