2023 Honda Fit modeli için ilk duyuru geçtiğimiz ay yapılmıştı. Yeni bir RS versiyonuyla beraber geleceği açıklanan mini serinin, tasarım detaylarını da net olarak görmüştük. Özellikle RS modelinin daha sert detaylara sahip olması da dikkatimizi çekmişti. Ama aracın teknik özelliklerine gelince, işte bu konuda çok fazla bir bilgi açıklanmamıştı.

Japon üretici daha fazla beklemedi ve söz konusu araç için teknik verileri de açıkladı. Sadece RS modeli için detaylar net olarak açıklanmadı ama artık yeni nesille beraber standart ve hibrit modellerde neler sunulacak biliyoruz.

2023 Honda Fit Teknik Özellikler Açısından Neler Sunacak?

Serinin en çok dikkat çeken modeli e:HEV modeli olacak. Tıpkı diğer e:HEV modellerinde olduğu gibi 2023 Honda Fit modelinde de iki motorlu bir hibrit sistemi karşımıza çıkacak. Tabii ki bir motorun besleyici motor olduğunu da ekleyelim.

İki motordan oluşacak olan bu hibrit sistemde 123 beygirlik bir güç değeri karşımıza çıkacak. Aracın torku ise 253 Nm seviyelerinde olacak. Bu boyutlarda bir araç için düşünecek olursak, gerçek anlamda dikkat çekici bir performans görmek mümkün olabilir.

En azından minik modellerde yaşanan hantallık sorunu bu seride yaşanmayacak gibi duruyor. Aracın sadece e:HEV versiyonunu da görmeyeceğiz. Bunun yanında doğrudan içten yanmalı motor sunan bir seçenek daha olacak.

İçten yanmalı motor sunan modelde 1.5 litrelik i-VTEC motor kullanılacak. Hibrit modele göre güç konusunda biraz daha geri planda olacak olan versiyonda 118 beygirlik güç göreceğiz. Tork değerinde ise 142 Nm torku göreceğiz.

Her iki durumda da daha yüksek performans vaat eden 2023 Honda Fit için başta da söylediğimiz gibi bir de RS versiyonu olacak. Fakat bu versiyon için teknik detayların Kasım ayında açıklanacağı söyleniyor. RS modeli daha yüksek performans sunabilir. Tasarımda buna yönelik bazı değişiklikler dikkat çekiyor.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version