Land Rover, uzun süredir beklenen bombayı patlattı. Marka beklenen modeli 2022 Range Rover serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Hem tasarım açısından daha iyi bir seri olarak gelen araç, hem de teknoloji konusunda sınıfının en iyi modellerinden biri oldu.

Peki bu modelle beraber tam olarak nasıl özellikler gördük? Bu kez marka bize neler sundu? Gelin beraber bakalım.

2022 Range Rover Tasarımı ve Özellikleri

Yeni serinin ilk önemli değişikliği platform değişikliği oldu. Söz konusu seride MLA-Flex adı verilen yeni bir platforma geçiş yapıldı. Daha yüksek konfor ve daha hafif bir araç sunulmasını sağlayan yeni platform, serinin aynı zamanda biraz daha dayanıklı bir hale gelmesini sağladı.

Tabii ki bu seriyle beraber tasarım konusunda da değişiklikler yaşanmış oldu. Ön kısımda yeni bir ızgara tasarımı ve arka kısımda da dikine daha ince stop lambaları dikkat çekiyor. Standart olan versiyonun uzunluğu ise yeni platformla beraber 5.05 metreye kadar çıkıyor.

LWB denen daha uzun versiyonda ise bu değer 5.25 metreye kadar çıkmakta. Dış kısımdaki değişim iç kısımda sadelikle karşılanmış. Aracın iç kısmında daha sade bir tasarım var. 13.7 inç dev bir dijital gösterge ekranıyla gelen 2022 Range Rover, multimedya ekranı kısmında ise 13.1 inçlik bir boyut sunuyor.

Zaten bu ekranın son teknoloji bir ekran olduğunu söylemeye bile gerek yok. Android Auto, Apple CarPlay gibi desteklere yer verilmekte. Ayrıca bu ekranda 7 cihaza kadar destek sunulmakta.

2022 Range Rover Motor Seçenekleri

Teknolojik olarak bir hayli geliştirilmiş olan araç, motor kısmında da geliştirilmiş bir seri. Beklendiği gibi artık araçta hibrit artısı da var.

Giriş modelde Mild hibrit bir motor görüyoruz. 3.0 litrelik motor 6 silindir ve 395 beygirlik güç değerine sahip. 550 Nm tork değerinin de olduğu giriş seviyesi motorda, 100 km hıza 6 saniyede çıkış yapılabiliyor.

Bir üst benzinli motorlar ise şarj edilebilir motorlar olarak geliyor. 3 litrelik V6 motor yanında 105 kW gücüne sahip olan elektrikli bir motor da yer alıyor ve bu elektrikli motor, şarj edilebilir hibrit özelliği ile geliyor.

Şarj edilebilir hibrit motorlar sadece elektrikli modunda 140 km hıza kadar çıkılmasını sağlıyor.

Aracın dizel motor seçeneği kısmında ise iki seçenek var. Bunlardan birisi 345 beygir ve 650 Nm tork değerine sahip, bir diğeri ise 296 beygir ve yine 650 Nm tork değerine sahip.

2022 Range Rover en güçlü kısımda ise P530 motoruyla geliyor. V8 motor, tam 530 beygirlik güç değerine sahip. En yüksek seçenekte bu seçenek. Zaten bu seçenekte araç sadece 4.4 saniye içerisinde 100 km hıza çıkıyor.

Hem hibrit hem de dizel motorlarıyla dikkat çeken 2022 Range Rover serisinin başlangıç fiyatının ise 104 bin dolar olduğu söylendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version