Kadjar’ın yerini alacak olan yeni bir araç beklentimiz sonunda sonuç buldu. Uzun süredir çıkışı beklenen 2022 Renault Austral modeli için tanıtım yapıldı. Markanın yeni nesle dönüşümünü net olarak gösteren araç, SUV severler için yeni gözdelerden de biri olacak gibi duruyor.

Tabii ki bunu anlamak için yeni aracın özelliklerine daha yakından bakmak gerekecek. Yeni nesil tam olarak neler sunuyor dilerseniz yakından bakalım.

2022 Renault Austral Tasarım Detayları

Render görüntüleri doğru çıktı. Tasarım gerçekten yenilikçi ve şık duruyor. Ön kısımda dijital görünümlü dev logo, kademeli ızgara yapısı ve C şeklinde yine kademeli farlar bizi karşılıyor.

Aracın kaput üzerinde ise yine oldukça kaslı bir yapının olduğunu da söylemek lazım. Sürtünme katsayısını düşüren hava kanallarının olduğu bir kaput tasarımı kullanılmış.

Teker kısımlarına doğru geçildiği zaman ise seride gerçekten geniş tekerlerin kullanıldığını anlıyoruz. Teker üzerinde yer alan geniş çamurluklar da araca kaslı görüntü kazandırmaya yetiyor. Burada 17 inç ile 20 inç arasında jant seçimleri de yapılabiliyor.

Aracın arka kısmına geçtiğimiz zaman ise gerçekten uzun stop lambalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yine C şeklinde yerleştirilmiş olan stop lambaları var ama bu kez stop lambalarının sona kadar uzadığını görmek mümkün oluyor.

İç Mekan Ne Durumda?

Megane E-Tech modelinden bile daha ihtişamlı bir iç tasarım kullanılmış. Dev ekranların başrolde olduğu araçta, 12 inç dikey konumlu multimedya ekranı ve 12.3 inçlik dijital gösterge alanı tek bir ekran üzerinde kullanılmış. Ayrıca 9.3 inç boyutunda oldukça geniş bir de head-up display kullanılmış. Çok sayıda ekran var.

Burada gerçekten şık bir görüntü elde edilmiş ama bunun yanında araç resmen geleceği yansıtan bir tasarım yapısıyla da geliyor diyebiliriz. Ekranlar dışında hem direksiyon tasarımı hem döşemeler hem de buton yerleşimleri de değiştirilmiş durumda. Güzel bir iç mekan tasarımı var.

Alpine Donanım Seviyesi ve Ek Artılar

2022 Renault Austral, tasarım açısından özelleştirilebilir bir araç olması üzerine odaklanmış. Aracın isteyenlerin tercih edebileceği Alpine paketi de var. Bu paket altında, nappa deri tercihinden tutun çift renk seçimine kadar seçebiliyorsunuz.

2022 Renault Austral Teknik Özellikleri

Bu aracın sadece tasarımını anlatıp geçmek olmaz. CMF-CD platformu üzerinden yükselen yeni yıldızlardan biri olan seri, e-Tech hibrit motor artısıyla beraber geliyor.

E-Tech motor tamamen hibrit olan motor. Burada 1.2 litrelik bir benzinli motora 70 beygir gücünde olan bir motor daha eşlik ediyor. E-Tech motor için maksimum olarak 200 beygir güç sunulmakta. Aynı motorun 160 beygirlik güç sunan bir paketi daha var.

Diğer bir motor ise Mild hibrit Advanced seçeneği. 2022 Renault Austral bu motor seçeneğinde de yine 1.2 litrelik benzinli motor seçimiyle karşımıza çıkıyor. Bu motorda beygir gücü konusunda ise 130 beygirlik bir güç sunuluyor. Yakıt tüketimi yine başarılı ama e-Tech kadar tasarruflu değil.

Son motor seçeneği ise Mild hibrit motoru. Burada da 1.3 litrelik benzinli bir motor ve ek olarak elektrikli motor görüyoruz. 140 beygir ve 160 beygirlik güç seçenekleri var.

Hibrit motorların kullanıldığı 2022 Renault Austral, yeni nesil motorları dışında 4Control Advanced bağımsız süspansiyon artısı, X-Tronic şanzımanı, sürüş kontrol sistemi gibi artılarla beraber geliyor.

Aracın fiyatı konusunda ise şimdilik bir açıklama yapılmadı. Türkiye’ye de geleceğini göreceğimiz modelin fiyatı, donanım artıları da kesinlik kazandığı zaman detayları paylaşacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version