Şubat ayında tanıtılacağı açıklanan 2022 Skoda Fabia Monte Carlo, sonunda örtülerini kaldırdı. Özel bir versiyon ve sportif yönüyle dikkat çekecek bir model olarak değerlendireceğimiz araç, tanıtım sonrasında da epey bir ilgi çekmeyi başardı.

Öyle ki aracın belli noktalarında yapılan değişiklikler, seriyi bekleyenleri bir hayli memnun edecek değişiklikler. Dilerseniz bu değişimlerden ve aracın artılarından söz edelim.

2022 Skoda Fabia Monte Carlo Özellikleri ve Motor

Aracın dış tasarımında yapılan düzenlemelerle başlayalım. Marka serinin daha sportif gözükmesi adına, dış kısımda bir takım iyileştirmeler yapmış ve bolca siyah detay kullanmış.

Ön kısımda ızgara içerisinde ve çerçevesinde kullanılan yeni siyah bölümler, yan aynalarda yer alan siyah kapaklar, yine ön kısımda sis farlarının yanlarında kullanılan siyah detaylar ve tavanda siyah tercihi ile araç detaylandırılmış.

Ön takımda farlar için çok değişiklik olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece bu kısımda LED standart oldu ve adaptif kontrol teknolojisi de karşımıza çıkmış oldu.

Dışta yapılan değişiklikler iç kısımda da versiyona göre değişiklikler olarak devam ediyor. 2022 Skoda Fabia Monte Carlo, yine 9.2 inç’e kadar multimedya ekranı ve 10.25 inç dijital gösterge ekranıyla beraber geliyor.

Bu kısımlarda bir değişim olmasa da iç kısımda sportif koltuklar ve spor döşemelerle bazı değişimler yapılmış desek yeridir.

Yine diğer versiyonlarda olduğu gibi 9 hava yastığı, kablosuz şarj, adaptif hız sabitleyici, sürüş bilgilendirme sistemleri de seride karşımıza çıkan detaylardan.

Gelelim şimdi de aracın motor kısmına. Tasarım olarak daha sportif bir hale getirilen 2022 Skoda Fabia Monte Carlo, motor kısmında daha önceki donanımlarda da gördüğümüz 2 ayrı seçeneği sunuyor.

En yüksek seçenekte 1.5 litre benzinli bir motor olduğunu görüyoruz. Bu motorda 150 beygir güç sunuluyor ve 250 Nm değerinde de tork var. Bu motorda maksimum hız ise 225 km olarak belirleniyor.

Diğer seçenek ise 1.0 litrelik motor. Motor kendi içerisinde 2 ayrı güç değeriyle geliyor. 100 beygirlik ve 80 beygirlik versiyonlar var.

Şanzıman kısmında DSG şanzımanının tercih edileceği modelin, Avrupa satışlarına da çok kısa bir süre sonra başlanacak. Türkiye’de de bu modeli göreceğiz diye umuyorum.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version