Otomobil piyasasında fiyatların yükselmesiyle beraber yeni arayışlar içerisine girdik. Kredi, indirim kampanyalarını takip eder olduk. Bu durum markaların stratejilerini de değiştirebilir. Öyle ki son dönemde markaların farklı bazı binek modellerini ülkemizde satışa sunabileceği iddiaları gündemde. Son iddia ise Volkswagen Gol modeli üzerine.

Volkswagen’in Golf ailesine benzerliği ile bilinen ama sadece Latin Amerika bölgelerinde sattığı Gol modelinin ülkemize gelebileceği iddia edildi.

Volkswagen Gol Türkiye’ye Gelir mi?

En küçük sınıf otomobillerden biri olan Gol, rakiplerine göre daha ucuz bir model. Aracın Golf ailesine benzerliği biliniyor ama fiyatı Golf ailesine göre çok daha aşağıda kalıyor. Aracın tarihi ise bir hayli uzun yıllara dayanıyor.

Türkiye pazarında çok fazla bilinmiyor olsa da araç Latin Amerika bölgelerinde 1980 yılından beridir sunuluyor.

Günümüzde de satışı devam eden serinin, uygun fiyatları nedeniyle ülkemize de getirileceği iddia ediliyor.

Ama şunun da altını çizmek lazım ki bu sadece bir iddia. Volkswagen aracı getireceği ya da böyle bir planımız var gibi bir açıklama yapmadı.

Sadece bir iddiadan yola çıkarak aracın ülkemize geleceğini söylemek doğru olmaz. Ama bu tip uygun fiyatlı modelleri de ülkemizde görmek isteriz.

Öyle ki küçük sınıf ve daha uygun fiyatlı olan modellere doğru bir yönelme söz konusu. Özellikle ÖTV dilimleri düşünüldüğü zaman, küçük araçların en alt ÖTV dilimi içerisine girdiğini görüyoruz. Bu da araçların fiyatları konusunda önemli bir avantajın beraberinde gelmesini sağlıyor.

Bekleyip göreceğiz. Volkswagen Gol konusunda iddiaların ötesinde resmi bir açıklama yapılacak olursa, biz de bir kez daha değerlendirme yaparız. Tekrar altını çizelim ki şu an için sadece iddialar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version