Bir süredir videoları ve resmi fotoğraflarının paylaşımının yapıldığı 2022 Skoda Karoq modeli için beklenen tanıtım gerçekleştirildi. Aracın tasarımı konusunda zaten bilgimiz vardı ve paylaşılan görseller çok fazla fikir vermişti. Asıl merak ettiğimiz seride yer alacak olan motor özellikleri ve teknik detaylar olmuştu.

İşte bu konuda da tanıtım sonrasında soru işareti kalmadı. Nasıl bir araçla karşı karşıya kaldık? Bu aşamada Skoda neler planlıyor? Değerlendirelim.

2022 Skoda Karoq Özellikleri ve Motor Seçenekleri

Kısaca bir tasarımdan ilerleyelim. Yeni aracın tasarımında daha dinamik bir yapı var. Yenilenmiş olan ızgara alanı aracı daha iyi bir görüntüye kavuşturmuş. Bu alan matrix LED farların da etkisiyle bir tık daha ihtişamlı da gözüküyor.

Ön kısım dışında, yanda ve arka kısımda da net değişimleri beraberinde getiren 2022 Skoda Karoq, arka bölümde sunduğu ışıklandırmaları da yenilemiş. LED stoplar daha ince ve daha şık duruyor.

Dış kısımda güzel ve etkili bir makyaj çalışması yapılmış ve bu sadece dış kısımla sınırlı kalmamış. İç kısımda da güzel değişimler var. Bir kere artık gösterge panelinde dijital ekranı göreceğiz.

En alt pakette de en üst pakette de dijital gösterge paneli karşımıza çıkacak. Sadece paketlere göre boyutlarda bir değişim durumu söz konusu. Giriş modelde 8 inç, en üst modelde ise 10.25 inçlik bir gösterge paneli var.

Bunun dışında orta kısımda yer alan multimedya ekranı da 9.2 inçlik boyutuyla kendisini gösterecek. Ekranın hemen alt kısmında klima kontrol bölümü ve yenilenmiş vites kolunun yerleşimini göreceğiz.

2022 Skoda Karoq Motor ve Teknolojiler

Sadece tasarımla bitmeyecek elbette. 2022 Skoda Karoq serisinde yer alan teknolojik artılar da oldukça başarılı. Araçta yeni nesil bir park asistanı kullanılmış. 2 seviye otonom sürüş desteğiyle yenilenmiş sürüş asistanları ve 360 derece kamera artısı da yine öne çıkan kısımlar arasında.

Gelelim motor konusuna. Yeni nesil motorda, EVO tercihi yapmış. 3 farklı benzinli motorla alınabilecek olan araçta;

  • 1.0 TSI EVO 3 silindir 110 beygir, 200 Nm tork değerine sahip motor,
  • 1.5 TSI EVO 150 beygir ve 250 Nm tork değerine sahip motor,
  • 2.0 TSI EVO 190 beygir ve 320 Nm tork değerine sahip motor bulunuyor.

Aracın dizel seçeneğinde ise 2 ayrı motor bulunmakta. Dizel tarafında;

  • 2.0 TDI EVO 116 beygir
  • 2.0 TDI EVO 150 beygir seçimleri bizi karşılıyor.

2022 Skoda Karoq iş şanzıman kısmına gelince, hem manuel hem de 7 ileri DSG seçeneklerini de sunmakta. Ayrıca aracın 4X4 versiyonu da yer alacak.

Tüm bu özelliklerle yeni seri 2022 başında satışa çıkacak. Ama henüz fiyat yok. Avrupa fiyatları belli olduktan sonra Türkiye için de fiyat durumu gözükecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version