Artık Çinli otomobil firmalarını da takip ediyoruz. Öyle ki Çinli markalar da ülkemizde boy göstermeye başladı. Kimisi belli dağıtıcılar aracılığıyla geliyor kimisi ise başka markalarla anlaşma yapılarak geliyor. Sonuçta yavaş yavaş Çinli markaları da görmeye başladık. İşte bu markalardan biri olan Saloon, kısa süre önce düzenlenen otomobil fuarında Saloon Mecha Dragon isimli yeni bir modelini daha duyurdu.

Aracın duyurusunun bu kadar öne çıkmasının nedeni aracın tasarımı. Aslında bir sedan modeli ama daha önce görmediğimiz bir tasarımı var. Sanki NFS oyunlarında almışsınız bir arabayı modifiye etmişsiniz gibi bir görüntü var.

Saloon Mecha Dragon, Güçlü Bir Araç Olacak

Çift elektrikli motorla gelen aracın sadece tasarımı dikkat çekici değil. Aynı zamanda motor gücü de bir hayli ses getirecek cinsten. Dış tasarımdaki benzersiz köşeli yapı, iç tasarımda da bambaşka bir yüzle karşımıza çıkıyor. Yani anlayacağınız her açıdan farklı bir araç karşımızda.

Tasarımı tek tek anlatmam mümkün değil. Bunun için görselleri ekliyorum. Artık tasarım konusunda yorumu da size bırakıyorum. Farklı yapısıyla dikkat çeken Saloon Mecha Dragon için motor özelliklerinden yürüyelim.

Çift elektrikli motora sahip olan seride sunulan beygir gücü 550 beygir olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın 115 kWh gibi iddialı bir bataryaya da sahip olan araç, 750 Nm tork değeriyle de dikkat çekiyor.

480 kW değerine kadar hızlı şarj desteği de bulunan aracın 10 dakikada 400 km yol alabilecek kadar şarj olabileceği söyleniyor. Toplam menzil değerinin ise 800 km olduğu açıklandı.

Tabii ki bu değer kullanıma göre değişebilir. Tasarımı ve motor özellikleriyle kendisini gösteren serinin fiyatının ise 76 bin dolar civarlarında olacağını ekleyelim. Ama kötü haber şu ki sadece 101 adet üretime girecek. Yani çok sınırlı bir satışı olacak. Satış kısmında da model özel bir seri olarak kalacak gibi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version