Serilerini yenileyeceği bilinen Suzuki bir sürpriz yaptı ve Baleno modeli için de yeni neslini tanıttığını duyurdu. 2022 Suzuki Baleno modeli için yapılan değişiklikler ve aracın teknik konuda ne kadar güçlendirildiği de ortaya çıktı.

Tasarımda yapılan iyileştirmelerin de dikkat çekici olduğu araçta, neler sunuyor bakalım.

2022 Suzuki Baleno Tasarımı ve Özellikleri

Tasarım kısmında ön kısımda bir değişiklik var. Tampon ve ızgara tasarımı resmen yeni nesle geçiş yapmış. Eski seride biraz daha yuvarlak hatlar vardı ama açıkçası aracın keskin duruşundan biraz uzaklaşmasına neden oluyordu.

Şu an sunulan tasarım ise hem daha modern olmuş hem de yeni nesil olduğunu tam anlamıyla yansıtıyor. Yan kısımlarda da benzer değişiklikler yapan Suzuki, arka kısımda ise çok büyük bir oynama yapmamış. Aydınlatma takımları önde olduğu gibi yenilenmiş.

Daha keskin hatlarla daha sert ve modern bir görüntüye kavuşan yeni model, iç kısımda da farklı yapısını ortaya koyuyor.

İç kısımda dışa doğru çıkış ama dahili konumda olan multimedya ekranı var. Sürücü kısmında aynı ekrandan söz edemeyiz. Bir dijital ekran var ama bu analog kadranların ortasında kalan standart bir bilgi ekranı.

Dışa doğru çıkık multimedya ekranının hemen altında kalan ve biraz daha içe doğru olan klima kontrol butonlarını da unutmamak lazım. Vites topuzunda ise bir değişiklik yapılmamış.

2022 Suzuki Baleno Teknik Özellikleri

Aracın bu kompakt ölçülerinde performansı yakalaması için güzel bir motor kullanılmış. Seride 1.2 litre benzinli motor var. 90 beygir gücü olan motor, 113 Nm gibi şehir içlerinde gayet yeterli olacak bir tork değeri sunuyor.

Aracın teknolojilerinde de yine çeşitli sürüş destek sistemleri var. Yokuş kalkış, hız uyarısı, head up display, 360 derece kamera sistemi, hız uyarı sistemi gibi teknolojiler görüyoruz.

İsteyen kullanıcıların 5 ileri otomatik vites AGS ile tercih edebileceği 2022 Suzuki Baleno, fiyat konusunda ise soru işaretlerinin arkasına saklandı. Aracın fiyatı ne zaman açıklanacak bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version