Toyota dün, Avrupa pazarı için bazı açıklamalarda bulundu. Markanın iki yeni modelinin Avrupa versiyonlarını açıkladığını gördük. Yaris GR Sport modelinin duyurulmasından sonra detaylarını paylaşmıştık. Şimdi ise 2022 Toyota Corolla Cross modelini ele alacağız.

Hem serinin Avrupa versiyonu için teknolojik özellikleri hem de Avrupa versiyonu için motor konusunda yeni açıklamalar geldi. Lüks SUV sınıfı araçtan ne bekleyeceğimizi de az çok anlamış olduk. Hemen seri için paylaşılan verilere geçiyoruz.

2022 Toyota Corolla Cross Özellikleri ve Motoru  

Avrupa’da da boy gösterecek olan seri, hibrit bir motorla beraber geliyor. 2.0 litrelik hibrit motor, 197 beygir kadar güç üretiyor. Elektrikli ve benzinli ikilinin dışında bir de 4X4 versiyonunda yer alan motor olacak.

4X4 versiyonunda da arka aks üzerinde ikinci bir destekçi elektrikli motor yer alacak. Bu motorun da 43 beygir kadar ek güç sağladığını göreceğiz. Motor açısından oldukça iddialı olan 2022 Toyota Corolla Cross modelinin teknik açıdan da iddialı bir SUV olduğunu ekleyelim.

Toyota Smart Connect paketiyle beraber teknolojik açıdan da oldukça iddialı bir model olarak kendisini gösterecek seri, 12.3 inçlik yeni dijital ekranla beraber gelmekte.

10.5 inçlik bir de multimedya ekranının bulunduğu 2022 Toyota Corolla Cross modelinde, trafik algılamada, şerit izleme asistanı, karşıdan gelen trafiği algılama, uyarlanabilir hız sabitleme, acil sürüş kontrol sistemleri gibi teknolojiler de yer alıyor.

Araç bu özelliklerle Avrupa pazarında yeni yılda satışa çıkacak. Fiyatlar için ise bir süre daha kesin açıklamaları beklememiz gerekecek. Net fiyatlar hala ortaya çıkmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version