Bir yandan Kia, bir yandan Opel derken Türkiye’ye gelecek olan araç sayısı iyiden iyiye artmaya başladı. Bir hamle de çok yakın bir zaman önce Yaris Cross modelini Türkiye pazarına sunan Toyota’dan geldi. Marka bu kez 2022 Toyota Corolla Cross serisinin Türkiye satış tarihi için açıklama yaptı.

Aslında araç geçen yıl duyurulmuştu ama Türkiye’ye gelmesi neredeyse bir yıl kadar sürmüş oldu. Serinin ne zaman satışta olacağı konusunda detaylara geçelim.

2022 Toyota Corolla Cross Ne Zaman Geliyor?

Son bilgilere bakacak olursak seri, Ekim ayında ülkemizde satışa çıkmış olacak. GA-C platformu üzerinden yükselen modelin satışa çıkmasıyla beraber SUV sınıfı için bir üye daha karşımıza çıkacak.

Toyota’nın SUV pazarı için yaptığı yatırımlar da haliyle artış gösterecek. Özellikle Yaris Cross aracından sonra bir Cross modelinin daha geliyor olması, markanın stratejisini de ortaya koyuyor.

Aracın Türkiye fiyatının ne olacağı konusuna gelince herhangi bir bilgimiz bulunmuyor. Sadece motor konusunda nasıl bir motor seçeneğinin sunulacağı kısmında bazı bilgiler var.

Buna göre seride 122 beygirlik 1.8 litrelik hibrit motor kurulumunun karşımıza çıktığını göreceğiz. Yakıt konusunda daha iyi avantajlar sunan hibrit sistem bir yana, teknoloji konusunda da aracın dikkat çeken özellikleri olacak.

Diğer motor seçeneği kısmında sunulan 2.0 litrelik 197 beygirlik versiyonun ise ülkemize gelmesi beklenmiyor. Fakat kesin bir açıklama yapılmadan erkenden de yorum yapmayalım.

Ekim ayıyla beraber 2022 Toyota Corolla Cross Türkiye fiyatı ve paket seçenekleri konusunda daha fazla bilgi paylaşımı olacaktır. Yeni bilgi ve açıklamalar geldiği zaman, haberimizi bu bilgiler ışığında güncelleriz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version