Toyota’nın en sevilen modellerinden Yaris bir yeni versiyona daha kavuştu. Zaten aracın tanıtılmayan versiyonu kalmadı desek yeridir. Bu kez yeni aracın üretimi sınırlı olacak ama kesinlikle sevilecek bir model olacağını düşünüyorum. Toyota GRMN Yaris adıyla göreceğimiz sınırlı üretim aracın detaylarından ve farklarından söz edelim.

Toyota GRMN Yaris Farkları ve Artıları

Çok daha sert bir tasarım diline sahip olan yeni versiyon, pist yarışı için özel olarak tasarlanmış desek yeridir. Zaten aracın hem ralli paket hem de pist paket versiyonu var.

Gövde kısmında kaput bölümünde karbon fiber kaplamanın kullanıldığı araçlar, sadece ön koltuklara sahip. Dediğimiz gibi ralli ya da pist odaklı modeller. Bu nedenle aracın daha performanslı olması istenmiş.

Arka koltuklar da çıkarılmış. Ön koltuklar kısmında da spor koltuk dediğimiz çanak yapı koltuğa yer verilmiş. Böylece aracın iç mekan tasarımında da daha başarılı olması ve performansının artması sağlanmış.

Toyota GRMN Yaris, sadece tasarımsal açıdan revize edilmemiş. Araç teknik açıdan da revize edilmiş bir araç. Motor konusunda 3 silindirli 1.6 literelik turbo motor kullanılıyor.

Bu minik canavarı tam 272 beygir güce çıkaran motor, 390 Nm tork gibi de iddialı bir tork değerine sahip. GR modelinden bile daha iyi değerlere yer verildiğini görüyoruz.

Hem ralli versiyonunda hem de pist versiyonunda yeni amortisörler ve fren sistemlerinin de kullanıldığı araçlar kesinlikle daha hafif ve daha performanslı.

Yeni modeller için tek kötü kısım ise fiyatlar. Olur da aracın bu özel versiyonuna ulaşacak olursanız, 65 bin dolar gibi bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Belki yeni seri için en kötü yan burası diyebiliriz.

Tabii ki aracın ülkemizde satılıp satılmayacağı konusunu bilmiyoruz. Ama ülkemize de gelecek olursak, fiyatları oldukça yüksek olacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version