Dikine tasarımlarıyla dikkat çeken ve 2022 Toyota Noah modeli, 2022 yılıyla beraber özel bir güncelleme daha aldı. Aracın 4.nesil olarak gösterilen yeni neslin tanıtımı yapıldı.

Yine dikine tasarımdan vazgeçmeyen seri, bu kez daha teknolojik ve her zaman olduğundan da daha şık gözüküyor. Sözü hiç uzatmayalım ve yine TNGA-C platformundan yükselen modeldeki detayları ele alalım.

2022 Toyota Noah Tasarım ve Teknik Özellikler

Aracın ızgara kısmı, direkt dikkati üzerine çeken kısım. Standart panjur yapısı yerine dışa doğru çıkık parçalı bir ızgara yapısı kullanılmış. Hemen üzerinden de Toyota logosunun yer aldığı ön kısımda, her zaman olduğu gibi formuna uygun olarak kaput bölümünde de düz bir tasarım benimsenmiş.

Dikine bir tasarım yapısı olmasıyla beraber iç mekanda da çok geniş bir yaşam alanı sunan 2022 Toyota Noah, arka kısımda ise tam dikine bir stop lamba yapısıyla geliyor. Arka kısımda biraz daha minimalize olan stop lambalarının olduğunu görüyoruz.

Aracın iç kısmında ise Toyota’nın Japonya’da çok sık kullandığı yerleşim dizilimi var. Orta kısımdaki geniş ekran ve bu ekranın altında yine konsol üzerinde vites ve kontrol butonları.

Ülkemiz açısından değerlendirecek olursak bu tasarım bize bir hayli yabancı gelebilir ama Japonya için dediğimiz gibi çok sık kullanılan tasarım yapısı.

Yenilenen tasarımını bir kenara ayırdığımız serinin, motor ve diğer teknik bilgilerinden de söz edelim. 2.0 litrelik bir motorun olduğu araçta, CVT şanzıman sistemi görüyoruz.

İşin elektrikli kısmında ise 1.8 litrelik, yeni elektrikli motorlu hibrit aracı görüyoruz. Bu modelde de otomatik şanzıman sunulmakta.

Farklı özelleştirme seçenekleri, yol destek teknolojileri, yeni nesil multimedya sistemiyle satışa çıkan serinin fiyatı ise 23-24 bin dolardan başlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version