GR Sport performans serisi araçlarına yenilerini kazandırmak isteyen Toyota, bu amaçla sürpriz modeller sunmaya da başladı. Sadece sedan modellere eklenmeyen GR Sport özel paketi, şimdi de RAV4 modeline eklendi. 2022 Toyota RAV4 GR Sport için beklenen duyuru da gerçekleştirilmiş oldu.

Daha sportif bir sürüş deneyimi sunan ve daha performanslı olan seride nelerin değiştiğine yakından bakalım.

2022 Toyota RAV4 GR Sport Teknik Özellikleri

Araçta ilk yapılan değişiklik süspansiyonlar kısmında kendisini gösteriyor. Daha sert süspansiyonlara sahip olan araç, biraz daha sportif bir sürüş imkanı sunuyor. Yeni süspansiyonlar aracın daha sportif bir his vermesini sağlarken, aynı zamanda yol tutuşuna da olumlu olarak etki ediyor.

Süspansiyon sisteminde yapılan değişiklik dışında araçta kozmetik olarak da dokunuşlar var. Birçok noktada yeni siyah kaplamalarla zenginleştirilmiş olan 2022 Toyota RAV4 GR Sport, GR logosuna da yer vermeyi ihmal etmiyor.

Hem dış ızgarada hem de içte GR logosunun yer aldığı bölümleri görüyoruz. Ayrıca iç kısımda ön koltukların değiştirildiğinin de altını çizelim. Yeni seri spor koltuklarla donatılan araç, sportif hissiyatı da daha net bir şekilde verebiliyor.

Gelelim bu sportif serinin motor kısmına. Aslında yeni GR modelinde motor konusunda çok büyük bir değişiklik yok. Sadece iki motor seçeneğiyle sunulacak olan seri, şarj edilebilir hibrit motorunda 302 beygirlik güç ve şarj edilmeyen hibrit motorunda 219 beygirlik bir güç sunuyor.

Tüm bu özelliklerle beraber temel model üzerinden yükselen yeni paketin fiyatının ne olacağı ise açıklanmadı. 2023 yılına kalmadan satışların başlayacağı söyleniyor. Yani yakın bir zaman sonra bu özel paket için de fiyatların ortaya çıkması muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version