Performans tutkunları için özel olarak tanıtılması beklenen 2022 Toyota Supra modelinin örtüsü tamamen kalkmıştı. 5.nesle güncellenen araç, yeni kasasıyla beraber bir kez daha pistleri ağlattı. Fakat seri için burada önemli bir eksik olduğunu da görmüştük.

O eksik yeni neslin şanzıman seçeneğinin sınırlı olarak gelmesiydi. Sadece otomatik bir şanzıman kullanılan modeli gördük. Toyota bu seçenekle bir hayli eleştiri aldı ve açıkçası yeni manuel vites seçeneği de bekleniyordu.

İşte bu seçenek sonunda geldi. Aracın ruhuna en uygun şanzıman seçeneği olarak karşımıza çıkan yeni bir seçenek var.

2022 Toyota Supra için 6 İleri Manuel Şanzıman

Dün yapılan duyuruyla beraber serinin manuel vites seçeneğinin özel bir versiyonla beraber geldiği açıklandı. A91 MT versiyonuyla beraber sunulan 6 ileri manuel şanzımanlı seçenekte, araç içerisinde bazı ek özelleştirmeler olduğunu da görüyoruz.

Alcantara özel vites topuzu, GR Amblemlerinin kullanıldığı ek noktalar, özel deri koltuklar gibi artılarla beraber araca 19 inçlik yeni jantlar ve 12 hoparlöre kadar JBL ses sistemi de eklenilmiş durumda.

Teknik açıdan da akıllı manuel şanzıman artısı gibi artılar sunarak daha iyi bir performans sunması sağlanan yeni 2022 Toyota Supra, yeni bir viraj kontrol sistemi ve yeni bir süspansiyon sistemine de sahip.

Yani maneul vites modeli aslında bir bakıma elden de geçirilmiş demek daha doğru olacaktır.

Aracın tüm bu özellikleriyle beraber motor kısmında ise bir değişim olmadığını görüyoruz. Yine 3.0 litre 6 silindir dev motor serinin kalbinde yer alıyor. Motorda 387 beygirlik güç ve 497 Nm tork değeri görüyoruz.

Manuel vites seçeneğiyle beraber güncellenen modelin fiyatı konusunda ne gibi bir farka sahip olacağı ise hala netlik kazanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version