Asya ülkelerinde satışa sunulan Ativ modeli, dün itibariyle yenilendi. 2022 Toyota Yaris Ativ modeli için tanıtım yapıldı ve marka Corolla serisine alternatif daha ucuz bir seriyi de satışa sunmuş oldu.

Tasarım olarak da markanın diğer modellerine bir hayli benzer olan araç, yine DNGA platformunun üzerinden yükseliyor. Aracın detaylı özelliklerine ve ölçülerine de bakalım.

2022 Toyota Yaris Ativ Özellikleri ve Tasarımı

Yeni Ativ modelinde ön kısımda çok geniş panjurların olduğu bir tasarımın benimsendiğini görüyoruz. Alt tamponda yer alan havalandırma bölümü yukarı kadar uzanıyor ve aracın ızgara alanıyla bitişik bir şekilde tamamlanıyor.

Yine tamponun yan kısımlarında da dikine panjur kullanıldığını görüyoruz. Daha keskin farlarıyla da kendisini gösteren 2022 Toyota Yaris Ativ, bu tasarım yapısıyla göz dolduran bir sedan olmayı başarmış.

2620 mm aks mesafesine sahip olan aracın arka kısmına baktığımız zaman, yine karakteristik bir yapı görüyoruz. Nispeten inceltilmiş olan farların kullanıldığı arka kısımda, alt tampon alanının ise ön bölümde olduğu gibi geniş tutulduğunu belirtelim.

Geçelim aracın iç tasarım yapısına. İç kısımda son derece lüks bir araç sunulmuş. Deri döşemeler, açılır geniş bir multimedya ekranı, dijital gösterge alanı gibi detayların olduğu iç tasarım, hem konforlu hem de lüksü işaret ediyor.

Burada kullanılan dokunmatik ekranın 9 inç boyutunda olduğu ve 7 inçlik bir de dijital gösterge alanının olduğunu ekleyelim.

Aracın teknik özelliklerine geçildiği zaman çok güçlü olmayan bir motor kullanıldığını anlıyoruz. 1.2 litrelik motor 93 beygir güç ve 110 Nm tork değerine sahip.

CVT-i şanzımanın kullanıldığı araçta, 3 farklı sürüm modu da yine sürüş konforunun arttırılmasına odaklanıldığını gösteriyor.

2022 Toyota Yaris Ativ modeli bu özelliklerle beraber 539.000 Baht fiyatıyla Tayland’da satışa çıktı. Avrupa pazarına gelmesi beklenmeyen aracın Asya pazarında kalmasını bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version