2022 Volkswagen Golf R Türkiye fiyatı sonunda açıklandı. Yeni nesil Golf serisinin spor odaklı modeli olarak görebileceğimiz araç, öyle bir ücrete satışa çıktı ki acaba satışa çıkmasamıydı diye de düşündürdü. 🙂

Aracın fiyatından da satış durumundan da söz edeceğiz ama önce söz konusu serinin özelliklerini bir hatırlayalım. Büyük oranda ana model üzerinden yükseliyor olsa da motor konusunda ortaya koyduğu fark ile dikkat çeken bir araçtan söz ediyoruz.

2022 Volkswagen Golf R Türkiye Fiyatı Ve Motoru

Aracın motor kısmında tercihi 2.0 TSI motor oldu. Ana modelde maksimum olarak 1.5 eTSI motoru görebiliyorduk. Düşünün bu versiyon da R-Line versiyondu. Yani yeni R serisinin ciddi bir güç farkı olacak.

Aracın 2.0 TSI motoru, 320 beygirlik bir güç değerine sahip olarak geliyor ve tam 420 Nm tork değeri sunuyor.

Sadece bu değerler bile ana modelin en yüksek versiyonundan iki katına kadar daha güçlü bir araç geldiğini gösteriyor.

Aracın 100 km hızlanma süresinde de ciddi bir fark var. 4Motion özellikli seri 100 km hıza 4.7 saniye içerisinde çıkabiliyor.

Maksimum performansıyla dikkat çekecek olan 2022 Volkswagen Golf R; adaptif şasi kontrolü, drift modu gibi artıları da beraberinde getiriyor. Aracın belli noktalarında R logolarıyla donatılan seri, tasarım olarak ise aynı yapıyı kullanıyor.

Sadece ek olarak nappa deri koltuklar, çelik pedallar, yeni döşemeler gibi farklar söz konusu.

Buraya kadar her şey güzel ama iş bundan sonra patlak veriyor. 2022 Volkswagen Golf R Türkiye fiyatı üzücü. Aracın TR fiyatı 1.451.300 TL olarak açıklandı. Yani 1 milyon barajını geçen bir araç oldu. Fiyatı biraz daha uygun olsaydı çok satacak bir model olurdu eminiz.

2022 Volkswagen Golf R Teknik Özellikler Özet

  • Motor: 2.0 TSI
  • Beygir: 320 beygir
  • Tork: 420 Nm
  • 100 km hızlanması: 4.7 saniye
  • Fiyat: 1.451.300 TL
  • Ekler: Tork yönlendirme sistemi, Drift modu, adaptif şasi kontrolü
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version