Şu sıralar Passat serisine veda zamanı geldiği konuşulan Volkswagen, sedan ailelerini genişletmeyi ihmal etmiyor. Avrupa pazarı için büyük önem arz edeceğini düşündüğümüz Aero B modelinden önce bu kez marka 2022 Volkswagen Lamando L serisini tanıttı.

Yine sedan olarak gelen model, markanın önemli silahlarından biri. Her ne kadar Çin pazarında satışa sunuluyor olsa da yine de gerek tasarımı gerek de özellikleri açısından küresel çapta tanınan bir modelden söz ediyoruz.

2022 Volkswagen Lamando L Tasarımı ve Özellikleri

Aracın tanıtımı sırasında altı çizilen çok nokta oldu. Birincisi zaten aracın tasarımı. Marka bu seride daha uzun bir tasarım diline yer veriyor. Ana modellere göre araç uzatılmış durumda.

4784 mm kadar uzunluğa çıkan araç, yine tanıdık bir platform olan MQB Evo platformu üzerinden yükselmekte. Aracın büyüklüğü değiştiği gibi tasarım noktasında far yapısında da değişiklikler olduğunu görüyoruz.

Biraz daha uzun olan ön kısımda yeni matrix farlara geçilmiş ve logo biraz daha eğik bir şekilde kullanılmış. Ayrıca kaputun aşağı doğru uzatıldığını da eklemek lazım. Havalandırma bölümü alt kısımda kalıyor ama ek bir ızgara bölümü yok.

Ön kısımda yenilikçi bu tasarım arkada daha dikkat çekici. Tam boy LED stop lambalarla ve yine burada dikkati çeken logo ile revize edilen seri, daha yakışıklı duruyor.

Kapıyı açıp içeri girdiğimizde ise tasarım dilinde yine değişiklikler görüyoruz. Bitişik dijital gösterge alanı ve multimedya ekranı yapısını benimseyen seri, multimedya ekranında biraz daha sürücüye bakar yapıda bir tercihinde bulunmuş.

Açıkçası birkaç modelde de gördüğümüz benzer bir iç tasarım yapısı var desek yeridir.

Evet bu kadar tasarım bölümü yeter diye düşünüyorum. Geçelim teknik veriler kısmında neler olduğuna.

Teknik Özelliklerde Neler Var?

Performanslı bir araç olan yeni Lamando, 1.4 TSI motorla çıkacak. 250 Nm tork sunan motor, 150 beygirlik güç değerine sahip.

7 ileri otomatik seçeneğiyle gelen bu motor tek seçenek olmayacak. 2022 Volkswagen Lamando L satışa çıktıktan bir süre sonra 2.0 litelik TSI motoruna da kavuşacak.

Hayalet ekran, adaptif akıllı hız sabitleme, beats ses sistemi, ısıtmalı koltuklar, sürüş destek sistemleri gibi artıları da olacağı söylenen aracın fiyatı duyurulmadı. Ama yine sadece Çin’de satılacağı söylendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version