Bir tarih, otomobil dünyası için önemli bir dev yakın zamanda otomobil tarihinin tozlu raflarındaki yerini alacak. Yıllarca devam eden satışların ve üretimin ardından Volkwagen Passat serisi için yolun sonu geldi. Zaten marka aracın satışlarının ve üretimin duracağı konusunda bilgi vermişti.

Fakat Autocar’ın haberine göre süreç hızlandırıldı. 2023 yılında veda etmesi beklenen modelin şimdiden Avrupa için fişinin çekildiği söyleniyor. Peki haberde nasıl detaylar var? Ülkemiz açısından durum ne?

Volkwagen Passat Tamamen Son mu Bulacak?

Aracın son raporlardan sonra Avrupa için üretimin ve satışının durmasına karar verildiği söyleniyor. Autocar kaynağına göre serinin Avrupa versiyonu için stokların sona ermesi sonrası satış olmayacak gibi.

Volkwagen Passat modelinin ülkemizde de çok popüler olduğunu biliyoruz. Bu noktada aracın ülkemiz durumu için geçtiğimiz dönemlerde bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada Avrupa satışları dursa bile bir süre daha Türkiye satışlarının devam edeceğinin bilgisi verilmişti.

Ülkemizde bir süre daha seri devam edecek bunu biliyoruz. Ama bundan sonra yeni bir üye kazanması çok mümkün değil gibi. Sonuç olarak Passat modelinin zaten veda edeceğini biliyor ve bekliyorduk.

Sadece ne zaman veda edeceği konusunda beklentiler biraz değişmiş oldu. Bundan sonraki dönemde efsane serinin yerine hangi aracın geleceğini merakla bekleyeceğiz. Şimdilik bu seri yerine düşünülen araç yine sedan Aero B modeli gibi gözüküyor.

Yakın zamanda görselleri de sızdırılan Aero B modelinin çok daha yenilikçi bir araç olmasını bekliyoruz. Üstelik araç markanın elektrikli dönüşümü açısından da örnek modellerden biri olacak deniyor.

Beklememiz gereken Aero B modelinin tanıtımı. Tanıtımdan sonra ne kadar merak edilen detay varsa açıklanacak ve bundan sonraki dönem için yol haritası belli olacaktır.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version