Passat’ın yerini dolduracak ve benzersiz teknolojileriyle dikkat çekecek olan Volkswagen ID.7, artık çok yakın. En son araç CES 2023 fuarı kapsamında seri üretim haliyle gösterildi. Evet birçok yerine kamuflajlar kaplıydı ama yine de resmi olarak aracın hazırlandığını görmüş olduk. Tanıtımın üzerinden kısa bir süre geçmişti ki bu kez de aracın donanım özellikleri konusunda bilgiler gelmeye başladı.

En son seride kullanılacak olan havalandırma sisteminin detaylandırıldığını ve birçok özelliğinin de açıklandığını gördük. Baştan belirtelim araçta çok iddialı bir klima sistemi olacak.

Volkswagen ID.7 Akıllı Havalandırma Sistemiyle Beraber Gelecek

Seride yer alan havalandırma sistemi, tam anlamıyla akıllandırılmış olacak. Sürücüler araca yaklaştığı an, anahtar algılanacak ve havalandırma sistemi de devreye girecek.

Sürücü koltuğuna oturmadan, havalandırma sistemi sıcak ya da soğuk hava ayarlaması yaparak en uygun sıcaklık için çalışmaya başlayacak. Sistemde hava akımının doğrusal hareketlerle sunulduğu görülecek. Yani sürekli olarak aşağı yukarı hareket eden kanatlar olacak ve bu da tüm araç içinin eşit oranda serinlemesine ya da ısınmasına izin verecek.

Volkswagen ID.7 içerisinde yer alan bu yeni klima sisteminin tüm detaylarıyla kontrol edilebileceğini de belirtelim. 15 inçlik multimedya ekranı üzerinden doğrusal hareketten tutun da dereceye kadar her şeyi ayarlamak mümkün olacak.

Ayrıca sistem sesli komutu da destekleyecek. Yani hiç ekranı kullanmasanız bile, sesli komut ile yine ayarlamaları yapabileceksiniz. Üstelik bu sistemi tüm araç için düşünün. Bir örnek verelim.

Diyelim ki elleriniz üşüdü. Sesli komuta bunu belirttiğiniz zaman, hem direksiyon ısıtması çalıştırılabilecek hem de havalandırma sistemi ellerinize yöneltilerek ellerinizi ısıtacak.

Sistemde sensörler de etkin bir şekilde kullanılacak. Özellikle ön camda yer alan sensörler önemli olacak. Ön camdaki bu sensörler güneş ışıklarının yönünü algılayacak ve buna göre otomobilin hangi bölgesine ne kadar hava verileceği hesaplanacak.

Volkswagen ID.7 sadece klimasıyla bile çok konuşulur gibi duruyor. Araç resmen tanıtıldığı zaman daha fazla detay almayı bekliyoruz. Akıllı klima sistemi sadece bir başlangıç olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version