2024 Mercedes-Benz CLA, kanlı canlı bir şekilde karşımıza çıktı. Daha iyi teknolojiler, biraz daha iyileştirilmiş olan bir görünüm ve çok daha fazlasıyla beraber yeni seri karşımızda.

Özellikle sunduğu teknolojileriyle kendisini gösteren yeni model için bir değerlendirme yapalım. Neler yeni ya da özellikler neler inceleyeceğiz.

2024 Mercedes-Benz CLA Serisi Neler Sunuyor?

Yeni serinin özelliklerinden söz ederken, önce giriş modellerini değerlendirmek gerekecek. Ailenin giriş modeller CLA 250 serisi ve CLA 250 4 Matic serisi olarak geliyor. Burada her iki modelde de motor konusunda çok bir değişim olmadığını görüyoruz.

Her iki modelde de yine 2.0 litrelik turbo şarjlı 4 silindir motor var. Ek olarak start-stop sisteminin verimliliğini arttıran 48V’luk 13 beygir bir ek jeneratör de fvar.

Motorun beygir gücü ise 221 beygir olarak açıklandı. Bahsettiğimiz gibi burada çok büyük bir değişim söz konusu değil. 2024 Mercedes-Benz CLA serisi motor konusunda yine bildiğimiz gücü sunacak.

Bunun yanında her iki model için de tasarımsal anlamda güncellemeler var. Ön kısımda ızgara alanının yeni desenlerle değiştirildiğini görüyoruz.

Buna bağlı olarak burun tasarımında da biraz daha farklı bir yapıya gidilmiş. Farlarda da yeni bir yüz kullanılmış. Bu yeni burun tasarımını desteklemek için iki yeni renk seçeneği de sunulmuş.

Starling Blue renk seçeneği ve Hyper Blue renk seçeneği de sunuldu. Dış kısımda yapılan değişiklikler iç kısımda da karşılık buluyor. 2024 Mercedes-Benz CLA, iç kısımda da tatmin edici düzenlemelerle geliyor.

Araçta hem multimedya ekranı hem de dijital gösterge ekranı 10.25 inçlik ekran ile güncellenmiş durumda. Giriş paketlerde bile artık bu iki ekranı göreceğiz.

Tabii ki MBUX yazılımı da kullanılmaya devam ediyor. Isıtmalı deri direksiyon, yeni döşeme seçenekleri, Dolby Atmos destekli ses sistemi gibi artılar da iç tasarımın artıları arasında.

Tüm bunlara ek olarak araçların sürüş paketlerinin de biraz daha iyileştirilmiş olduğunu eklemek isterim. Bu iki model 2024 Mercedes-Benz CLA ailesi için temel seviye modellerdi. Şimdi de üst segment modellere doğru bir geçiş yapalım.

2024 Mercedes-Benz AMG CLA Serisi için Özellikler

AMG ailesinde de bir yenileme söz konusu. AMG 45S ve AMG 35 modelleri güncellemeden nasibini alıyor. AMG 35 için motor kısmında yine 2.0 litrelik 4 silindir motor görüyroruz.

302 beygirlik güç sunan motor, 8 vitesli çift kavramalı şanzıman ile destekleniyor. Ek olarak artık AMG 35 modelinde de 48V jeneratör kullanılıyor.

AMG 45S modeli ise biraz daha güçlü bir motor sunuyor. Seride kullanılan motorun gücü 416 beygire kadar çıkarılmış durumda. Tork değeri de 500 Nm seviyesine kadar çıkarılmış.

Motor kısmında yapılan güncellemelere ek olarak 2024 Mercedes-Benz AMG CLA modellerinde, dış tasarım değişiklikleri de var. 35 serisi için 3 yeni jant tasarımı, 45S modeli için ise yeni bir spoyler seçeneği var.

Yeni döşeme seçenekleri, yenilenmiş olan direksiyon simidi tasarımı da artı olan noktalar arasında.

2024 Mercedes-Benz AMG CLA ve standart CLA modelleri için fiyat bilgisi ise henüz paylaşılmadı. Muhtemelen araçlar bu yıl içerisinde fiyat noktasında da detaylar kazanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version