Performans konusunda her zaman ayrı bir yeri olan RS3, artık sınırları zorlamaya karar vermiş gibi duruyor. Zira Paris Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılan 2023 Audi RS3 Performance Edition, aracın performansının zirve yaptığı bir model olarak geldi.

Birçok özelleştirmeye sahip olan ve daha yüksek performans vermesi adına çeşitli yeniliklerle donatılan araç, sınırlı sayıda üretilecek.

2023 Audi RS3 Performance Edition Nasıl Özellikler Sunuyor?

Yeni serinin sadece 300 adet üretileceğini belirterek başlayalım. Yani bu performans canavarını alacak paranız olsa da araca ulaşmanız çok mümkün olmayabilir.

Sadece 300 tane üretilecek olan serinin motor kısmında ise 2.5 litrelik hacmi olan 5 silindirli bir turbo şarjlı motor kullanılıyor. 412 beygir gücünde olan motor, 2.250 ile 5.700 devir arasında 500 Nm torka çıkılmasını sağlıyor.

Yani beygir gücü noktasında çok büyük bir sıçrama olmasa da genel olarak tork değerleri konusunda bir iyileşme söz konusu. Yeni egzoz sistemiyle beraber elde edilen bu artılar, aracın daha performanslı olmasını sağlıyor.

Yapılan tüm bu değişimlerle beraber seri 3.8 saniye içerisinde 100 km hıza kadar çıkabiliyor. Maksimum hız kısmında ise 300 km değeri karşımıza çıkıyor. Üstelik 300 km, sınırlandırılmış hız. Yani daha iyileri de olabilirdi.

Kendi sınıfı için en hızlı otomobil olma unvanını da alan 2023 Audi RS3 Performance Edition, tüm bu artılarını yeni şanzımanıyla beraber desteklemiş. Araçta 7 ileri Stronic çift kavrama şanzıman yer almakta.

Performans konusunda yapılan iyileştirmeler ve belli noktalardaki tasarım iyileştirmeleriyle beraber yeni araç 87.000 Euro fiyata sahip. Aracın sadece 300 adet üretileceğini bir kez daha hatırlatalım. Üretilen modellerin teslimatları da 2023 yılında başlayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version