2023 BMW XM modeli, kısa süre önce tanıtıldı. Araç marka için de büyük öneme sahip olan bir konumda yer alıyor. Özellikle tasarım kısmında konuşan SUV modeli için son olarak ise 2023 BMW XM Label Red duyurusu geldi.

Aslında bu duyuru, aracın özel bir versiyonunu ortaya koyuyor. Ana modelle beraber satışa sunulması beklenen bu özel versiyonda, biraz daha güçlü bir motor kullanılmış. Tasarımsal olarak yapılan düzenlemeler de zaten aracın direkt olarak ana modelden ayrılmasını sağlıyor.

2023 BMW XM Label Red Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Aracın tasarım noktasında en büyük farkı kasa üzerinde sunmuş olduğu kırmızı çizgiler. Ön kısımda böbrek ızgara yapısı aynen devam etmekte. Fakat markanın karakteristik böbrek ızgarasının etrafında bu kez kırmızı çizgiler kullanılmakta.

Performans vurgusunun yapılmasını sağlayan yeni kırmızı çizgiler, cam kenarlarında da yer alıyor. Tüm cam bölgesinde şerit kırmızı kullanılması, kesinlikle 2023 BMW XM Label Red özel versiyonunu öne çıkaran detaylardan.

Tasarıma biraz daha yakından baktığımız zaman, değişen bir diğer kısmın jantlarda yer alan kırmızı dokunuşlar olduğunu görmekteyiz. Yine performansı vurgulayacak olan bir adım. Yeni jantlar, kasadaki kırmızı renklerin tonu ile de tam olarak uyum sağlayacak şekilde ayarlanmış.

Gelelim 2023 BMW XM Label Red modeli için açıklanan teknik özellikler kısmına. Araçta farklı bir motor kullanılmış. Elektrikli desteği de olan araçta, 738 beygir güç sunulduğu ve tork değerinin de 1000 Nm tork olarak belirlendiği açıklandı. Aslında ana modele baktığımız zaman çok ciddi bir performans farkının ortaya çıktığını anlıyoruz.

Şöyle ki ana versiyonda 4.4 litrelik bir V8 motor vardı ve 640 civarlarında bir beygir gücüne yer verilmişti. Böyle düşünüldüğü zaman serinin güç artışının direkt olarak dikkat çekeceğini söyleyebiliyoruz.

88 km seviyesine kadar tamamen elektrikli modunda gidebileceği de açıklanan 2023 BMW XM Label Red için fiyat bilgisi ise paylaşılmadı. Aracın 2023 yılının sonbaharında satışa sunulacağı söylendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version