Bir dönem ülkemizde de satıldığını gördüğümüz Trax modeli, uzun bir aranın ardından yenilendi. Güzel tasarım değişiklikleriyle donatılmış olan 2023 Chevrolet Trax modeli duyuruldu.

Markanın yeni nesil araçlarında kullandığı tasarım dilini yansıtan ve biraz daha büyüyen yeni model, teknik açıdan değerlendirildiği zaman da tatmin edici bir seri.

2023 Chevrolet Trax Özellikleri ve Tasarımı

Önce araçtaki tasarım dilinden bir söz edelim. Seride ön kısımda çok geniş ve rende tipine benzer bir ızgara dikkat çekiyor. Logonun hemen üzerinde ek bir alan daha görüyoruz. Bu kısımda yine çok keskin detaylarda ve bir hayli ince olan gündüz LED farları yer alıyor. Ana farlar ise bumerang şeklinde bir yapıda dikey konumda aşağı yerleştirilmiş durumda.

Arka kısma baktığımız zaman da burada stop lambalarının arasının açıldığını görüyoruz. Stop lambaları neredeyse yanlara taşınmış desek doğru olur. Ama kesin olan bir şey var ki aracın bu tasarım yapısı daha keskin hatları işaret ediyor ve daha başarılı bir tasarım dili söz konusu.

Dış kısımdan iç kısma geçildiğinde çift ekranın hakimiyetini görüyoruz. Merkezde yer alan multimedya ekranı sürücüye dönük şekilde yapılmış. Dijital gösterge alanı ise tek bir parça olarak tasarlanmış. Standart olan versiyonda multimedya ekranının 8 inç boyutunda olduğunu da ekleyelim.

Teknik donanım kısmına geldiğimiz zaman ise ilginç bir tercih karşımıza çıkıyor. Bu modelde 1.2 litrelik 3 silindir turbo şarj motor kullanılmış. Motor 139 beygirlik güç ve 220 Nm tork sunuyor.

Artık eski nesil konumuna geçen modelde 1.4 litrelik 4 silindir bir motor kullanılmıştı ve motor 157 beygir gücündeydi.

Markanın güvenlik paketine de sahip olan 2023 Chevrolet Trax için ilk satışlar ABD’de yapılacak. Bu haliyle aracın standart donanımının satış fiyatı ise 22.590 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version